23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέο κανόνι από την BlockFi, η οποία κήρυξε πτώχευση

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εταιρεία κρυπτογράφησης BlockFi κατέθεσε αίτηση για πτωχευτική προστασία στο Κεφάλαιο 11, στο Πτωχευτικό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών για την Περιφέρεια του Νιου Τζέρσεϊ, λίγο μετά την κατάρρευση της FTX.

Στην κατάθεση, η εταιρεία ανέφερε ότι είχε περισσότερους από 100.000 πιστωτές, με υποχρεώσεις και περιουσιακά στοιχεία που κυμαίνονταν από 1 έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια. H εταιρεία απαριθμούσε ένα ανεξόφλητο δάνειο 275 εκατομμυρίων δολαρίων στην FTX US, τον αμερικανικό βραχίονα της χρεοκοπημένης πλέον αυτοκρατορίας του Sam Bankman-Fried.

Όπως και η FTX, η BlockFi έχει επίσης μια θυγατρική στις Μπαχάμες. Αυτή η θυγατρική κινήθηκε για πτώχευση στις Μπαχάμες ταυτόχρονα με το αίτημα στις ΗΠΑ.

Η πτώχευση της BlockFi αποκαλύπτει ότι ο μεγαλύτερος αποκαλούμενος πελάτης της εταιρείας έχει υπόλοιπο σχεδόν 28 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Η BlockFi προσβλέπει σε μια διαφανή διαδικασία που επιτυγχάνει το καλύτερο αποτέλεσμα για όλους τους πελάτες και άλλους ενδιαφερόμενους», δήλωσε ο Μαρκ Ρέντσι του Berkeley Research Group, που λειτουργεί ως οικονομικός σύμβουλος του BlockFi.

Τον περασμένο Ιούνιο, η FTX είχε συμφωνήσει να παράσχει στην BlockFi μια πιστοληπτική γραμμή ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BlockFi, Ζακ Πρινς, είχε δηλώσει τότε ότι αυτή η συμφωνία παρέχει στην εταιρεία του «πρόσβαση σε κεφάλαια που ενισχύουν τον ισολογισμό της». Εκείνη η συμφωνία έδινε, επίσης, στην FTX την επιλογή να εξαγοράσει τη BlockFi.

Η BlockFi ανακοίνωσε επίσης ότι διαθέτει 256,9 εκατ. δολάρια σε μετρητά τα οποία σχεδιάζει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί για τις δραστηριότητες της κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναδιάρθωσης των λειτουργιών της.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό