12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη στις 18:00

Ειδήσεις Ελλάδα

Και νέο μήνυμα προς τους πολίτες θα απευθύνει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής λόγω κορωνοϊού ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να ανακοινώσει απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας ή ακόμη και καθολική απαγόρευση μετακινήσεων.

Κι αυτό καθώς, παρά τις αυστηρές συστάσεις της κυβέρνησης και τις προειδοποιήσεις των ειδικών ότι οι άσκοπες μετακινήσεις θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους, οι πολίτες των αστικών κέντρων συνεχίζουν την έξοδό τους προς την επαρχία, τις βόλτες στις παραλίες και άλλους δημόσιους χώρους.

Ο πρωθυπουργός είχε προειδοποιήσει και στο τελευταίο διάγγελμά του πως η επιβολή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων μας, ενώ και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείριησς Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάςμ επιβεβαίωσε χθες πως όλα τα «όπλα» είναι στο τραπέζι. Το ενδεχόμενο απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας φαντάζει ολόενα και πιο πιθανό. 

Οι προειδοποιήσεις του Νίκου Χαρδαλιά χθες ήταν άκρως δραματικές. Χρειάστηκε να θυμίσει ακόμη και την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία. «Στο χέρι όλων μας είναι η μέγιστη υπευθυνότητα, να μη χαθούν άλλοι άνθρωποι από δική μας απερισκεψία και εγωισμό» είπε και κάλεσε τους πάντες να τηρήσουν τρεις οδηγίες: Μένουμε σπίτι. Αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό. Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής.

Και σε σημερινή συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρει πως ακόμη και το γενικό lockdown βρίσκεται στο τραπέζι. Αποκαλύπτει δε πως ήδη στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν σε συσκέψεις προετοιμασίας σχεδίων που εμπλέκουν επικουρικά τον στρατό. 

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας είπε; «Θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζεται», «ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει». Όπως εξήγησε αξιολογούνται διαρκώς τα νέα δεδομένα και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει όποιο μέτρο χρειαστεί.

Είναι προφανές πως κανένα μέτρο δεν θεωρείται «ταμπού» στη μάχη κατά του Co-19. Είναι επίσης προφανές πως εάν μερίδα πολιτών εξακολουθεί να επιδεικνύει ανεύθυνη, αντικοινωνική συμπεριφορά είναι έργο της πολιτείας να προστατεύσει τους υπόλοιπους. 

Όπως έχει ήδη γράψει το naftemporiki.gr, το βασικό μοντέλο που εξετάζεται έχει ως εξής: Θα επιτρέπονται μετακινήσεις για συγκεκριμένους λόγους που θα ανακοινωθούν (π.χ. εργασία, προμήθεια φαρμάκων ή τροφίμων, ιατρική βοήθεια). Δεν είναι ακόμα γνωστό αν οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους και αποδεικτικό για τη μετακίνησή τους (π.χ. συνταγή γιατρού γα το φαρμακείο) ή αν θα τεθούν απαγορεύσεις όπως οι πολίτες να μπορούν να πάνε στο κοντινότερο σούπερ μάρκετ και όχι σε αυτό της αρεσκείας τους, σε σχέση με το που είναι το σπίτι τους. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό