21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέο γήπεδο κοντά στο «Ολντ Τράφορντ» σκέφτεται η Γιουνάιτεντ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις υποθέσεις αναφορικά με τις προθέσεις της διοίκησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την ποδοσφαιρική εγκατάστασή της προστέθηκε ακόμη ένα: η δημιουργία ενός νέου γηπέδου στο οικόπεδο γύρω από το «Ολντ Τράφορντ».

Το «Θέατρο των Ονείρων», η ιστορική έδρα των «Κόκκινων Διαβόλων», που φιλοξενεί τους αγώνες τους εδώ και 112 χρόνια, χρειάζεται εκσυγχρονισμό για να συμβαδίζει με τα γήπεδα των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Telegraph Sport, η Γιουνάιτεντ εξετάζει την πιθανότητα να συνεχίσει τους εντός έδρας αγώνες της στο «Ολντ Τράφορντ», ενώ κατασκευάζει τη νέα εγκατάσταση λίγα μέτρα από το ιστορικό γήπεδο.

Αυτή είναι η τελευταία από τις υποθέσεις που βγήκαν αυτή την εβδομάδα στη Γιουνάιτεντ, κάτι που θα οδηγούσε επομένως στην κατεδάφιση της παλιάς έδρας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτή τη λύση θα ήταν η εύρεση μιας εγκατάστασης που θα μπορούσε να φιλοξενήσει την ομάδα μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου.

Η σκέψη φιλοξενίας στο «Έτιχαντ» από τη συμπολίτισσα Σίτι για κάποια χρόνια είναι απλώς αδιανόητη, και στο Μάντσεστερ δεν υπάρχει άλλο γήπεδο για να καλύψει τις ανάγκες της Γιουνάιτεντ, όπως συνέβη με την Τότεναμ για παράδειγμα, που μπόρεσε να μεταφέρει τους εντός έδρας αγώνες της στο Γουέμπλεϊ καθώς το γήπεδό της, αξίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών, ήταν υπό κατασκευή.

Ωστόσο, η Γιουνάιτεντ έχει γη στην περιοχή γύρω από το «Ολντ Τράφορντ», ανάμεσα στους χώρους στάθμευσης πίσω από τη σημερινή δυτική κερκίδα του γηπέδου και επίσης σε ορισμένες από τις εγκαταστάσεις μεταφοράς εμπορευμάτων που βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση.

Επομένως, θα υπήρχε η ευκαιρία για τον σύλλογο να χτίσει ένα νέο γήπεδο και να συνεχίσει να παίζει στο υπάρχον γήπεδο, εάν  προκριθεί η επιλογή να γκρεμίσουν την τρέχουσα εγκατάσταση. Μια επιλογή παρόμοια με αυτή που επέλεξαν Ίντερ και Μίλαν στο πρότζεκτ για το νέο «Σαν Σίρο».

H δυνατότητα κατασκευής γηπέδου κοντά στο «Ολντ Τράφορντ» δεν είναι η νούμερο ένα επιλογή για την οικογένεια Γκλέιζερ, στην οποία ανήκει ο σύλλογος, αλλά μάλλον θα ήταν η ιδανική (και η η πιο ακριβή).

Μια άλλη ιδέα που θα εξετάσει ο σύλλογος είναι η επέκταση της Νότιας Κερκίδας στο πλαίσιο της πλήρους ανακαίνισης του σημερινού γηπέδου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό