Home Υγεία Νέος στόλος άτρωτων αεροπλάνων για τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Νέος στόλος άτρωτων αεροπλάνων για τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Όλοι γνωρίζουμε τα αεροσκάφη Air Force One με τα οποία μετακινείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ όταν φεύγει από την Ουάσιγκτον. Όμως ο εκάστοτε Αμερικανός πρόεδρος έχει στη διάθεση του και τέσσερα ακόμη αεροσκάφη (E-4B Nightwatch) τα οποία είναι σχεδιασμένα ώστε να μπορούν να λειτουργούν ως εναέριο διοικητικό κέντρο σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης στις ΗΠΑ.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ που έχει και την ευθύνη λειτουργίας αυτών των αεροσκαφών έκανε γνωστό ότι παρήγγειλε ένα νέο στόλο αφού τα τέσσερα αεροσκάφη τύπου Boeing είναι πλέον άνω των 40 ετών και θεωρούνται γερασμένα και επικίνδυνα πλέον για τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα.

Διοίκηση από αέρος

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τη Sierra Nevada Corp. για την κατασκευή των νέων αεροσκαφών. Πρόκειται για μια σύμβαση ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη αεροσκαφών που θα χρησιμοποιηθούν αν χρειαστεί για την προστασία του προέδρου κατά τη διάρκεια μιας πυρηνικής επίθεσης. Τα αεροσκάφη θα παραδοθούν σταδιακά μέχρι το 2036.

Τα σκάφη αυτά θα είναι στην ουσία εναέρια διοικητήρια από τα οποία ο Αμερικανός πρόεδρος θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα τους με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια παραμένοντας σε σύνδεση και επαφή με όλες τις υπηρεσίες και δομές της χώρας. Τα αεροσκάφη θα είναι ικανά να αντέχουν σε πυρηνικές εκρήξεις και ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα. Το πρότζεκτ έχει λάβει την ονομασία Εναέριο Επιχειρησιακό Κέντρο Επιβίωσης

«Θα δημιουργήσουμε το εναέριο κέντρο διοίκησης του μέλλοντος. Θα είναι ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο αεροσκάφος που διασφαλίζει τη συνεχή κρίσιμη διοίκηση, έλεγχο και επικοινωνία κατά τη διάρκεια εθνικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για τον Πρόεδρο, τον Υπουργό Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο. Είναι τιμή μας να υποστηρίζουμε αυτή τη σημαντική αποστολή» αναφέρει η Sierra Nevada. Λεπτομέρειες για το σχεδιασμό του νέου αεροσκάφους δεν έχουν κοινοποιηθεί, αλλά το σκάφος πιθανότατα θα μοιάζει με το υπάρχουν Nightwatch.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version