23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέος πρόεδρος της Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξελέγη νέος πρόεδρος της Super League για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο νέος επικεφαλής του συνεταιρισμού έλαβε 9 ψήφους, ενώ υπήρξαν 5 λευκές και ο Βόλος απουσίασε από τη διαδικασία.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο οποίος τελικά ήταν ο μοναδικός υποψήφιος καθώς ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου απέσυρε την υποψηφιότητά του, είχε την στήριξη των Άρη, Ατρόμητου, Ολυμπιακού, Αστέρα Τρίπολης, Ιωνικού, Λεβαδειακού, ΟΦΗ, Παναιτωλικού, ΠΑΣ Γιάννινα.

Λευκό ψήφισαν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Λαμία και η ΕΠΟ, ενώ απουσίασε ο Βόλος. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξελέγη πρόεδρος της Super League για δεύτερη φορά, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και το καλοκαίρι του 2010.

«Πρόεδρος της Super League εξελέγη με 9 ψήφους (5 Λευκά, 1 Απών) ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης, μέχρι τις 30/6/2024. Αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League εξελέγη η κ. Κάτια Κοξένογλου, με 14 θετικές ψήφους και ένα λευκό», ανέφερε η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής.

Ο ιδιοκτήτης των ΠΑΕ Ολυμπιακός και Νότιγχαμ Φόρεστ ευχαρίστησε τις ομάδες της Super League για την εμπιστοσύνη τους και τόνισε ότι είναι η στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο να πάει μπροστά, καθιστώντας το ελληνικό πρωτάθλημα πρότυπο για τις άλλες χώρες.

«Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες της Super League για την εμπιστοσύνη και να ξεκαθαρίσω σε όλους τους φιλάθλους ότι ήρθε η στιγμή να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά, αν φυσικά το θέλουν πραγματικά όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων και οπωσδήποτε πρέπει να δεσμευτούμε γι’ αυτό», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

«Να είναι δηλαδή επιτέλους μέσα στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Γίνονται νέα γήπεδα, υπάρχουν προοπτικές σε όλα τα επίπεδα για να φτιάξουμε ένα πλάνο πενταετίας τουλάχιστον, με περισσότερα έσοδα για όλους, με υγιείς ομάδες, με υγιείς και πραγματικές μετοχικές βάσεις, με τους φιλάθλους να γεμίζουν τις εξέδρες», συνέχισε.

Και κατέληξε: «Με γήπεδα σύγχρονα, ασφαλή και λειτουργικά προπονητικά κέντρα και Ακαδημίες που θα μπορούν να εξελίξουν το ταλέντο που έχουν τα Ελληνόπουλα. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και τις τύχες του και να φτιάξει μια Super League που θα είναι πρότυπο για άλλες χώρες».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό