18 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Τάκης Μπαλτάκος

Ειδήσεις Ελλάδα

Με 59 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 65 ψηφισάντων, ο Τάκης Μπαλτάκος είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η Ειδική Εκλογική Συνέλευση της ΕΠΟ επικύρωσε την εκλογή του έμπειρου νομικού, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για την ηγεσία της ομοσπονδίας.

Νωρίτερα διεξήχθη η τακτική Γ.Σ. της ΕΠΟ, κατά την οποία εγκρίθηκαν ο διοικητικός απολογισμός (65 «ναι», 2 «όχι», 2 λευκά), ο οικονομικός απολογισμός (67 «ναι», 1 «όχι», 1 αποχή), ο προϋπολογισμός (67 «ναι», 2 «όχι»), οι τροποποιήσεις του Καταστατικού (67 «ναι», 1 «όχι», 1 αποχή) και η έκθεση των Ορκωτών για την επόμενη χρήση (ομόφωνα).

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, ο κ. Μπαλτάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ τους πάντες, όσους με υπέδειξαν και όσους συμμετείχαν στη διαδικασία των εκλογών. Από τη στιγμή αυτή δεν υπάρχουν χαμένοι και κερδισμένοι, υπάρχει μόνο σφουγγάρι, ένα σφουγγάρι που σβήνει οτιδήποτε έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Θα κάνουμε προσπάθεια να αναβαθμιστεί ο ρόλος της ΕΠΟ, να ενισχυθεί η κυριαρχία της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να γίνει ένας οργανισμός εφάμιλλος των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών. Σήμερα θα μιλήσω μόνο για το τι σκοπεύω να κάνω σε δύο κρίσιμα θέματα: Τη διαιτησία και την αθλητική δικαιοσύνη.

Για τη διαιτησία, νόμοι αντισυνταγματικοί δεν θα εφαρμόζονται από την ΕΠΟ. Το Σύνταγμα είναι σαφές και προβλέπει σωματειακή αυτονομία. Η ΕΠΟ δεν εφαρμόζει νόμους αντισυνταγματικούς. Έχει μέλη τις ΕΠΣ και είναι μέλος της UEFA.

Ακούει τις ΕΠΣ, συνεργάζεται με την UEFA. Ό,τι είναι να γίνει στη διαιτησία, θα το κάνει η ΕΠΟ. Ό,τι δεν το κάνει η ΕΠΟ, απλά δεν θα περάσει. Πάντοτε σε συμφωνία με τη FIFA και την UEFA. Η διαιτησία είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ, κανενός υπουργού. Τελεία και παύλα.

Στην αθλητική δικαιοσύνη πρέπει να βγαίνουν γρήγορα οι αποφάσεις. Θα περάσουμε διατάξεις στο Καταστατικό, ώστε όσες δίκες έχουν αγωνιστικό περιεχόμενο, θα ορίζονται σε δύο μέρες και η απόφαση θα βγαίνει σε τρεις ημέρες. Σύνολο πέντε μέρες.

Όποιος δικαστής δεν τηρεί αυτή τη διάταξη θα παύεται από τη Γενική Συνέλευση. Αν δεν μπορεί ο δικαστής να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα, να παραιτηθεί. Αλλιώς θα τον παύσει η ΕΠΟ.

Επίσης, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου δεν θα στέλνει όποιους δικαστές επιθυμεί. Οι δικαστές θα κληρώνονται, όπως συμβαίνει στα πολιτικά δικαστήρια. Είναι απαραίτητες αυτές οι αλλαγές.

Η ΕΠΟ θα διοικηθεί με αυστηρότητα, ταχύτητα και σθένος στη λήψη αποφάσεων. Το προσωπικό θα διοικηθεί με αυστηρότητα και δικαιοσύνη. Όπως είπα και στην αρχή, σφουγγάρι. Όλα ξεκινάνε σήμερα από την αρχή».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό