20 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Νέος, επαναστατικός δικύλινδρος της Obrist με λειτουργία… V12

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αυτονομία των ηλεκτρικών παραμένει πάντα ένα θέμα και η λύση του range extender. Ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης δηλαδή που παίζει το ρόλο της γεννήτριας και φορτίζει τη μπαταρία αυξάνοντας την αυτονομία κατά καιρούς επανέρχεται στο προσκήνιο και σε ελεύθερη απόδοση θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως επαυξητής αυτονομίας.

Πότε με τον βάνκελ της Mazda και πότε με καινούργια σύνολα σαν αυτό της αυστρο-γερμανικής Obrist. Ο οποίος είναι δικύλινδρος με πολύ μικρές εξωτερικές διαστάσεις, βάρος μόλις 110 κιλών και απόδοση 61 ίππων.

H Obrist μάλιστα λέει πως η λειτουργία του είναι τόσο πολιτισμένη και απαλλαγμένη από κραδασμούς που ξεπερνά ακόμα και 12κύλινδρο στον τομέα αυτό. Μάλιστα για να δείξει, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, έχει βάλει πάνω στον κινητήρα, όταν λειτουργεί, ένα γεμάτο ποτήρι σαμπάνια που παραμένει ακλόνητο στη θέση του.

Για την ώρα οι δοκιμές του δικύλινδρου Obrist ως range extender γίνονται σε ένα Tesla Model 3, ενώ ενδεικτικό των μικρών του διαστάσεων είναι το ότι έχει χωρέσει στο frunk του. Το εμπρός πορτμπαγκάζ του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό