14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέος γύρος σύγκρουσης μετά το «θερμό» επεισόδιο με τον Πολάκη – «Δεν έκανα καμία κατάληψη, περίμενα εσάς να μου βάλετε μομφή για να συνεχίσω»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τασούλας: Με το ζόρι να προκληθεί κόλαση, δεν προκαλείται – Αγωγή κατά Πολάκη από Γεωργιάδη – Δείτε live

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε και σήμερα η αντιπαράθεση στη Βουλή, στον απόηχο της χθεσινής σύγκρουσης του Παύλου Πολάκη με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, μίλησε για ακτιβιστική πράξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και χαρακτήρισε αποκρουστική, τη χθεσινή εικόνα στο Κοινοβούλιο, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως καταθέτει αγωγή κατά του Παύλου Πολάκη.

«Δε θα απαντήσω ξανά στον Παύλο Πολάκη ότι και αν ξαναπεί. Η μόνη συζήτηση μαζί του θα γίνει στο δικαστήριο, στην αγωγή που καταθέτω» είπε καταλήγοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του.

Πολάκης: Δεν έκανα καμία κατάληψη, περίμενα εσάς να μου βάλετε μομφή για να συνεχίσω

«Εγώ δεν έκανα καμιά κατάληψη της έδρας του κοινοβουλίου. Ο προεδρεύων κ. Αθανασίου έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών χθες και μόνο από την τοποθέτηση την δική σας κύριε Πρόεδρε της Βουλής και την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αποδοκιμάζετε τελικά αυτή την πρακτική, η οποία σταμάτησε τη διαδικασία χθες. Εγώ περίμενα να έρθετε να μου βάλετε μομφή. Δεν έκανα καμιά κατάληψη, μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ραγκούσης: Πραξικοπηματική συμπεριφορά να αφαιρέσει το λόγο βουλευτή

«Οφείλω να ξεκινήσω απευθυνόμενος στον Πρόεδρο εκφράζοντας την βαθύτατη λύπη μας γιατί επιλέξατε σε αυτή την ιδιαίτερη καθοριστική στιγμή για τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία στην Ελλάδα καταφεύγοντας σε δύο τακτικές που δεν σας αρμόζουν προφανώς πρωτίστως θεσμικά και προσωπικά.

Δεν μπορεί να είναι ο ελέφαντας μέσα στο κοινοβούλιο και να κάνετε ότι δεν το βλέπετε. Δεν μπορεί να παραποιείτε τα περιστατικά που συνέβησαν χθες. Δυστυχώς δεν φροντίσατε να αποβάλλετε σήμερα τον κ. Αθανασίου. Πραξικοπηματική ενέργεια του προεδρεύοντος να αφαιρέσει το λόγο βουλευτή επειδή διαφωνούσε μαζί του. Δεν σας πρέπει να στιγματιστεί η θητεία σας από την πραξικοπηματική αυτή συμπεριφορά του συναδέλφου σας. Ιστορικό το ατόπημα που κάνατε σήμερα.

Εξηγούμαι. Σύμφωνα με συγκεκριμένο άρθρο του Κανονισμού που αναλύει την απρεπή κοινοβουλευτική συμπεριφορά που χρήζει μέτρων, η ομιλία του κ. Πολάκη ήταν απρεπής; Οχι. Ηταν υβριστική; Οχι. Βρείτε μια λέξη που θα μπορούσατε να καταχωρήσετε ως συκοφαντία, ύβρη ή απρέπεια. Τι επικαλέστεηκε ο κ. Αθανασίου χθες; Ενα πράγμα επικαλέστηκε ότι ο κ. Πολάκης ήταν εκτός θέματος γιατί μίλησε για τη Νοvartis. Τι είπε ο κ. Αθανασίου; Ελάτε στο θέμα κ. Πολάκη. Προανήγγειλε πειθαρχικά μέτρα γιατί ήταν εκτός θέματος.

Δεν έδωσε το λόγο σε άλλο βουλευτή το λόγο. Αρα ο κ. Πολάκης δεν εμπόδισε την εξέλιξη της συνεδρίασης. Αρα ο κ. Αθανασίου διέκοψε για να έρθει ο πρόεδρος της Βουλής να επιβάλλει μομφή. Συνυπεύθυνοι για αυτό το πραξικόπημα της Βουλής. Ο κ. Τασούλας δεν έκανε μομφή. Η απόλυτη επιβεβαίωση γιατί χθες έγινε αυτό το απαράδεκτο περιστατικό ήταν η αντιθεσμική συμπεριφορά του προεδρεύοντος. Ηταν εκτός θέματος ο κ. Πολάκης; Πάμε εκεί που ήθελε να μας πάει χθες η δεξιά λογική. Αν ήταν εκτός θέματος ο κ. Πολάκης, τότε ο προηγούμενος ομιλητής ο κ. Υψηλάντης της ΝΔ που μίλησε και εκείνος για τη Novartis ήταν εκτός θέματος; Του επιβλήθηκαν μέτρα; Οχι.

Τασούλας: Με το ζόρι να προκληθεί κόλαση, δεν προκαλείται

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απάντησε στον Γιάννη Ραγκούση λέγοντας «πρώτον με το ζόρι να προκληθεί κόλαση, δεν προκαλείται. Η κόλαση δεν θα έρθει ούτε με σκληρές βαριές σκληρές του παρελθόντος. Σήμερα η χώρα και το κοινοβούλιο διοικούνται δημοκρατικά και ελεύθερα και δεν θα μετατρέψουμε ούτε τη χώρα ούτε το κοινοβούλιο σε κάτι τριτοκοσμικό. Με το ζόρι κόλαση δεν θα γίνει ούτε η Βουλή, ούτε η χώρα.»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό