26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Νέες χρηματοδοτήσεις 1,2 δισ. ευρώ το α’ δίμηνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Έναν πληθωρισμό που θα κινηθεί στο 6% έως 7% το 2022 και μια ανάπτυξη του ΑΕΠ που θα διαμορφωθεί το 3% με 4% ήταν οι εκτιμήσεις της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς όπως αυτές εκφράστηκαν δια στόματος του κ. Χρήστου Μεγάλου CEΟ της Τράπεζας κατά την διάρκεια της  ανάλυσης των αποτελεσμάτων της τράπεζας.

Ο κ. Μεγάλου εκτίμησε πως δεν αναμένει η τράπεζα σημαντική επίδραση σε ότι αφορά τον Τουρισμό, ούτε σε ότι αφορά την αγροτική οικονομία, αντιθέτως ωστόσο είναι δύσκολο να υπάρξουν μεγέθη σε ότι αφορά τον τομέα της ενέργειας. Η τράπεζα εργάζεται στη διαμόρφωση των προοπτικών ιδιαίτερα σε ότι αφορά το business plan για το διάστημα 2022-2025 και το οποίο θα παρουσιαστεί στις 6 Απριλίου.

Για το 2022 οι εκτιμήσεις μιλούν για νέα κόκκινα δάνεια που δεν θα ξεπερνούν τα 0.4-0.5 δισ. ευρώ ενώ η καθαρή πιστωτική επέκταση στο ίδιο διάστημα διαμορφώνεται στα 1,3 δισ. ευρώ. Πολύ ενθαρρυντικό υπήρξε το α δίμηνο του έτους με 1 δισ. εκταμιεύσεις νέων δανείων ενώ για φέτος αναμένεται η χρηματοδότηση του ξενοδοχειακού κλάδου, της ενέργειας και του τουρισμού γιατί οι κλάδοι αυτοί έχουν το μεγαλύτερο προσαρμοσμένο κίνδυνο.

Το 2021 δόθηκαν 6,5 δισ. ευρώ νέα δάνεια  και καταγράφηκαν 6,8 δισ.ενεργητικό από νέους πελάτες. Το κόστος συνεχίστηκε να υποχωρεί -4% από έτος σε έτος

naftempotiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό