20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Νέες συμβουλευτικές υπηρεσίες Cyber Security

Ειδήσεις Ελλάδα

Επεκτείνει τη γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρει στη ναυτιλιακή κοινότητα η Margetis Maritime, καθώς δημιούργησε ένα νέο τμήμα συμβουλευτικής Cyber Security Division, για τον νευραλγικό τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Όπως επισημαίνεται από την εταιρεία, ο γρήγορος ψηφιακός μετασχηματισμός παρέχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και επιτρέπει στις ναυτιλιακές εταιρείες να είναι πιο αποτελεσματικές. Τόσο οι λειτουργίες, όσο και η απόδοση και αποτελεσματικότητά τους εξαρτώνται πλέον από τα δίκτυα, την πληροφορία, τα δεδομένα, τη συνδεσιμότητα, τα ψηφιακά συστήματα και τη μετάβαση στο cloud. Ως αποτέλεσμα, η ασφάλεια των υπολογιστών, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η ασφάλεια της τεχνολογίας των πληροφοριών αποτελούν στις μέρες μας άμεση και επιτακτική προτεραιότητα.

Καθώς το επιχειρηματικό οικοσύστημα επεκτείνεται, μια ναυτιλιακή εταιρεία πρέπει να μετατοπίσει τις προσπάθειές της για να αυξήσει την ανθεκτικότητά της έναντι των απειλών στον κυβερνοχώρο και να προστατεύσει υπολογιστές, δίκτυα, προγράμματα και δεδομένα από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Ταυτόχρονα, οι κανονιστικές απαιτήσεις και οι όροι συμμόρφωσης από το εγχώριο και το διεθνές περιβάλλον αυξάνονται. Ήδη από το 2016, ο Παγκόσμιος Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) έχει εκδώσει σχετικές υποχρεωτικές οδηγίες για όλη τη ναυτιλιακή κοινότητα και η σωστή εφαρμογή τους στα πλοία, αλλά και στα γραφεία των επιχειρήσεων, ελέγχεται αυστηρά.

Η Margetis Maritime, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες ανάγκες των ναυτιλιακών εταιρειών για τη διαχείριση των προκλήσεων, τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς και τη συνέχιση της καθημερινής τους λειτουργίας, ανέπτυξε το νέο τμήμα υπηρεσιών Cyber ​​Security. Σκοπός αυτής της ομάδας είναι να προσφέρει στις επιχειρήσεις έναν ολιστικό τρόπο για να δομούν την ασφάλειά τους στον κυβερνοχώρο με τον καλύτερο και πιο οικονομικό τρόπο.

Μέσω αυτών των υπηρεσιών, κάθε ναυτιλιακή εταιρεία μπορεί να εντοπίσει τις αδυναμίες της σε θέματα ασφάλειας και να προβλέψει τον πιθανό αντίκτυπο που θα έχει μια κυβερνοεπίθεση. Κατά αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να σχεδιάσει την αρχιτεκτονική και τη στρατηγική δομή των συστημάτων ασφαλείας της και να εφαρμόσει αυτά τα πλάνα στις καθημερινές της δραστηριότητες ως ενιαία πολιτική σε γραφεία και πλοία.

Το νέο τμήμα στελεχώνεται με εξειδικευμένα άτομα στον τομέα της συμβουλευτικής για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, καθώς και σε θέματα πληροφορικής, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες, καθοδήγηση και υποστήριξη στις ναυτιλιακές εταιρείες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό