24.9 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Νέες απειλές κατά του Ρόμπερτ Φίτσο – Έλαβε γράμμα με σφαίρα από άγνωστο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σοκ έχει προκαλέσει στη Σλοβακία η είδηση ότι ο πρωθυπουργός της χώρας έλαβε το πρωί της Τετάρτης ένα γράμμα το οποίο περιείχε μια σφαίρα ενώ ο αποστολέας παραμένει ακόμη άγνωστος.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης που έκανε δηλώσεις στο Politico Europe, το θέμα έχει παραπεμφθεί ήδη στην κρατική αστυνομία ενώ ερευνάται μήπως σχετίζεται με τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο πρωθυπουργός τον Μάιο.

Η απόπειρα δολοφονίας Φίτσο

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός δέχθηκε τέσσερις σφαίρες, έχοντας πυροβοληθεί εξ επαφής, κυρίως στην κοιλιακή χώρα, τη 15η Μαΐου, την ώρα που χαιρετούσε υποστηρικτές του έπειτα από ένα υπουργικό συμβούλιο στην πόλη Χάντλοβα, στην κεντρική Σλοβακία.

Ο φερόμενος ως δράστης, τον οποίο σλοβακικά ΜΜΕ κατονόμασαν ως τον ποιητή Γιουράι Τσίντουλα, 71 ετών, κατηγορείται για απόπειρα φόνου εκ προμελέτης και έχει προφυλακιστεί.

Ο Ρόμπερτ Φίτσο διακομίστηκε σε ένα νοσοκομείο της πόλης Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου υποβλήθηκε σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις. Παρέμεινε στο νοσοκομείο, προτού μεταφερθεί σπίτι του για να συνεχίσει εκεί την ανάρρωσή του, την 31η Μαΐου.

«Εάν όλα πάνε όπως προβλέπεται, θα μπορούσα σταδιακά να επιστρέψω στη δουλειά τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου», διευκρίνισε ο ίδιος στο βίντεο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό