22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα Superb και Kodiaq για την Skoda εντός του 2023

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχουμε μπει για τα καλά στο 2023 και ενώ μέχρι τώρα η Skoda ήταν αρκετά… ήσυχη, δεν μπορούμε να πούμε ότι θα ισχύσει το ίδιο και για το υπόλοιπο του έτους καθώς η τσέχικη εταιρία του Volkswagen Group προετοιμάζεται για το λανσάρισμα ανανεωμένων αλλά και ολοκαίνουριων μοντέλων εντός του έτους που διανύουμε. Κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2022, η Skoda αποκάλυψε ότι μέσα στους επόμενους μήνες, θα δούμε αρχικά τα facelifts των Kamiq και Scala αλλά και την “Laurin & Klement” έκδοση του Enyaq που τοποθετείται, όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας, στην κορυφή της γκάμας του ηλεκτρικού crossover.

Κάτω από το… σεντόνι κρύβεται το Elroq, ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο που σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, θα πάρει την θέση του στην οικογένεια της Skoda κάτω από το Enyaq. Δεν θα πρέπει να το συγχέουμε όμως με την εκδοχή του VW ID. 2all που θα φορέσει τα σήματα της μάρκας καθώς εκείνο δεν πρόκειται να λανσαριστεί στην αγορά πριν το 2025. Σε κάθε περίπτωση, περισσότερες λεπτομέρειες για τα ηλεκτρικά σχέδια της Skoda θα μάθουμε τον ερχόμενο Απρίλιο, όταν θα λάβει χώρα η διοργάνωση Explore More 2.0.

Το 2023 όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα, ούτε και η Skoda αφού εντός του δεύτερου εξαμήνου του χρόνου θα παρουσιαστούν τόσο το ολοκαίνουριο Superb, όσο και το Kodiaq. Το πρώτο, ως η sedan ναυαρχίδα της εταιρίας, με σύγχρονα κινητήρια σύνολα (μεταξύ άλλων και plug-in υβριδικά) και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης. Κάτι ανάλογο περιμένουμε και για την επόμενη γενιά του δημοφιλούς Kodiaq αν και η εταιρία προτιμά να κρατά κρυμμένα τα χαρτιά της στην συγκεκριμένη παρτίδα. Γι’ αυτούς που ενδιαφέρονται για την ανανέωση του best-seller της Skoda, του Octavia, θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι το 2024 ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως μέχρι το 2026, η εταιρία θα λανσάρει και τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα: το Elroq στο οποίο αναφερθήκαμε προηγουμένως, ένα μικρό και προσιτό ως αντικαταστάτη του Citigo-e iV και το 7-θέσιο SUV που γνωρίσαμε σε μορφή πρωτότυπου ως Vision 7S.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό