14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέα sidepods τύπου Red Bull η Ferrari

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ferrari παρουσίασε το νέο της αεροδυναμικό πακέτο στη Βαρκελώνη, με τα sidepods της SF-23 να είναι παρόμοια με αυτά της Red Bull. Επίσης η Ferrari παρουσίασε μια νέα πίσω αεροτομή, ένα νέο κάλυμμα κινητήρα και αλλαγές στην άκρη του πατώματος.

Ο νέος σχεδιασμός των sidepods, σύμφωνα με την Ferrari, βελτιώνει τη ροή του αέρα προς την πίσω αεροτομή και σε συνδυασμό με μια διαφορετική διαχείριση ροής ψύξης, βελτιώνει συνολικά την απόδοση του μονοθεσίου.
Ο Carlos Sainz επαίνεσε την προσπάθεια που έκανε η Ferrari για να φέρει τις αναβαθμίσεις στην Ισπανία, λέγοντας:
Νομίζω ότι δεν μπορώ να παραπονεθώ για το πακέτο που φέρνουμε εδώ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την προσπάθεια που έκανε το Maranello στην προσπάθεια να ολοκληρώσει αυτό το πακέτο.

Υποτίθεται ότι θα έβγαινε πολύ αργότερα στη σεζόν και ολόκληρο το εργοστάσιο έκανε τα αδύνατα δυνατά τους τελευταίους μήνες για να το έχουμε νωρίτερα.
Από τη μεριά του ο Charles Leclerc είπε:
Δεν περιμένουμε μεγάλα θαύματα, για να είμαι ειλικρινής. Από εδώ και στο εξής, θέλουμε να προσπαθήσουμε να φέρουμε μερικές μικρές αναβαθμίσεις σε κάθε αγώνα που θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά δεν νομίζω ότι το νέο πακέτο θα μας προσφέρει μια τεράστια αλλαγή.

Αυτή τη στιγμή, το θέμα είναι ότι έχουμε εξαιρετικά κορυφαίο μονοθέσιο στις κατατακτήριες, στον πρώτο γύρο με νέα ελαστικά και με τον αέρα που ξέρουμε ακριβώς πώς πρέπει να οδηγήσουμε το μονοθέσιο. Όμως, μόλις ξεφύγουμε λίγο από αυτές τις συνθήκες, το αυτοκίνητο χάνει πάρα πολύ κάθετη δύναμη συνολικά. Έτσι, έχουμε δουλέψει πολύ σε αυτό το κομμάτι με το νέο αεροδυναμικό πακέτο.

Αυτό θα μας βοηθήσει να μην κερδίσουμε τόσο μεγάλη απόδοση, αλλά τουλάχιστον να είμαστε λίγο πιο συνεπείς όλο το Σαββατοκύριακο. Αυτό ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσει να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα την Κυριακή.
Ο επικεφαλής της Ferrari, Fred Vasseur, πιστεύει πως ο νέος σχεδιασμός των sidepods θα συμβάλει στη πορεία εξέλιξης του φετινού μονοθεσίου της Scuderia.
Είναι σίγουρα μια αλλαγή, αλλά δεν είναι επίσης καινούργιο αυτοκίνητο. Κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός και ανοίγουμε κάποιες πόρτες για το μέλλον, αλλά δεν είναι μια πλήρης αλλαγή.
Ήταν για εμάς η ευκαιρία να ανοίξουμε μια νέα πόρτα για τη μελλοντική ανάπτυξη. Ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά είναι πολλά υποσχόμενος ο νέος σχεδιασμός, σημαίνει ότι δεσμευτήκαμε με αυτόν. Για να δούμε τι θα μας φέρουν οι επόμενες εβδομάδες.

Περιμένουμε ένα βήμα προς τα εμπρός, όχι ένα τεράστιο βήμα, αλλά ένα βήμα μπροστά. Θα έχουμε και άλλες αναβαθμίσεις στους επόμενους δύο αγώνες. Είναι επίσης μια ευκαιρία να ακολουθήσουμε μια άλλη κατεύθυνση. Ακόμη και με αυτό, περιμένουμε να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό