22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νέα Mercedes GLC – Με τεχνολογία που κάνει τη διαφορά

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν διαθέτεις ένα μοντέλο που αφενός ανήκει στη πλέον ανταγωνιστική κατηγορία της αγοράς, αφετέρου η πρώτη του γενιά σημείωσε μία εξαιρετική εμπορική πορεία, οφείλεις στη δεύτερη γενιά να του δώσεις εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τον ακόμη πιο έντονο ανταγωνισμό και φυσικά να διαγράψει μία ακόμη πιο θετική τροχιά. Και προφανώς οι άνθρωποι της Mercedes αυτό το γνώριζαν πάρα πολύ καλά και όπως φαίνεται φρόντισαν ώστε να το κάνουν πράξη και μάλιστα με το παραπάνω στη δεύτερη γενιά της GLC. Ενός μοντέλου του οποίου τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά αναβαθμίζουν όχι μόνο την ίδια, αλλά ολόκληρη τη κατηγορία στην οποία ανήκει.

Aπό τη πρώτη στιγμή που κάποιος θα βρεθεί στην πλήρως ανανεωμένη και αναβαθμισμένη καμπίνα των επιβατών, με τη διαφορετική σχεδίαση, θα αντιληφθεί την μοναδικά υψηλή τεχνολογία που διαθέτει η δεύτερη γενιά της Mercedes GLC.  Η εντυπωσιακή οθόνης υψηλής ανάλυσης 12.3 ιντσών που μοιάζει να επιπλέει μπροστά στον οδηγό αντικαθιστά τον συμβατικό πίνακα οργάνων και η οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης 11.9 ιντσών υψώνεται στο κέντρο του ταμπλό ως φυσική συνέχεια της κεντρικής κονσόλας. Στην καρδιά αυτού του… οικοσυστήματος είναι φυσικά η δεύτερη γενιά του MBUX συστήματος infotainment που προάγει την ψηφιοποίηση και προσφέρει τρείς διαφορετικές επιλογές απεικόνισης και δύο διαφορετικά modes.

Το διαλειτουργικό σύστημα ENERGIZING δικτυώνει διάφορα συστήματα άνεσης, για να παρέχει μια πιο αποδοτική οδηγική εμπειρία. Το προαιρετικό πακέτο ENERGIZING Plus ενεργοποιεί τα συστήματα με το πάτημα ενός κουμπιού ή με φωνητική εντολή και τα συνδυάζει σε έως και επτά προγράμματα άνεσης που προσφέρουν διαφορετικές εμπειρίες. Ταυτόχρονα, το σύστημα δημιουργεί αντίστοιχη ατμόσφαιρα στον εσωτερικό χώρο, λόγου χάρη αναζωογονητική σε περίπτωση κόπωσης ή χαλαρωτική εάν το επίπεδο stress είναι υψηλό.

Με βάση την στρατηγική πολυτέλειας της Mercedes, ο βασικός εξοπλισμός της νέας GLC έχει αναβαθμιστεί σημαντικά και προσφέρει  εξαρχής ένα ιδιαίτερα ελκυστικό όχημα. Η γραμμή AVANTGARDE, για παράδειγμα, περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό καθώς και δημοφιλή χαρακτηριστικά όπως οι μεγάλες οθόνες, η ενσωμάτωση smartphone, η ασύρματη φόρτιση και τα θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα.

Το τελευταίας γενιάς πακέτο υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει νέες και εξελιγμένες λειτουργίες, οι οποίες ξεκουράζουν τον οδηγό σε καθημερινές καταστάσεις φροντίζοντας για πιο άνετη και ασφαλή οδήγηση. Όταν προκύπτει κίνδυνος, τα συστήματα υποβοήθησης μπορούν να αντιδρούν σε επικείμενες συγκρούσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις της κατάστασης. Πολλές προηγμένες λειτουργίες μπορούν να κάνουν την οδήγηση ακόμα πιο ασφαλή. Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC, για παράδειγμα, μπορεί πλέον να αντιδρά σε ακινητοποιημένα οχήματα στο δρόμο με ταχύτητες έως και 100 km/h (προηγουμένως 60 km/h).

Η νέα GLC διαθέτει προβολείς LED High Performance στον βασικό της εξοπλισμό. Το σύστημα DIGITAL LIGHT διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός. Αυτή η επαναστατική τεχνολογία προβολέων χάρη στη δυναμική και την ακρίβεια φωτισμού δημιουργεί σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες για υψηλής ανάλυσης και στοχευμένη κατανομή του φωτός ανάλογα με τις συνθήκες. Το αποτέλεσμα είναι η άριστη ορατότητα για τον οδηγό χωρίς να επηρεάζεται η ορατότητα των άλλων χρηστών του δρόμου.

Σε αυτό που θα θέλαμε να σταθούμε λίγο παραπάνω τόσο εμείς όσο και όλοι όσοι εξακολουθούμε να λατρεύουμε τις εκτός δρόμου διαδρομές, είναι ένα πραγματικά πρωτοποριακό σύστημα που σκέφτηκαν οι μηχανικοί της Mercedes. Πιο συγκεκριμένα στο πρόγραμμα οδήγησης off-road, η GLC με κάμερα 360 μοιρών προσφέρει ένα «διαφανές καπό» στον προαιρετικό της εξοπλισμό. Στη πράξη αυτό σημαίνει πως η κεντρική οθόνη δείχνει μια εικονική άποψη κάτω από το μπροστινό μέρος του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των μπροστινών τροχών και της γωνίας τους. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο αφού επιτρέπει στον οδηγό να αναγνωρίζει πολύ έγκαιρα τυχόν εμπόδια, όπως μεγάλες πέτρες ή βαθιές λακκούβες, στην πορεία του.

Η νέα οθόνη off-road χρησιμοποιεί τις δύο οθόνες για τη σαφή παρουσίαση πληροφοριών, δυνατοτήτων χειρισμού και λειτουργιών. Μεταξύ άλλων, η οθόνη του οδηγού προβάλλει ανηφόρες, κατηφόρες, πλάγιες κλίσεις, υψόμετρο, γεωγραφικές συντεταγμένες και πυξίδα, καθώς και ταχύτητα οδήγησης και στροφές κινητήρα όταν λειτουργεί ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Επιπλέον, η κεντρική οθόνη δείχνει, για παράδειγμα, την τρέχουσα θέση του SUV στο έδαφος, καθώς και τη γωνία διεύθυνσης των εμπρόσθιων τροχών και, εάν το σύστημα διεύθυνσης των οπίσθιων τροχών είναι διαθέσιμο, την κατεύθυνση διεύθυνσης των πίσω τροχών. Όλες οι λειτουργίες οδήγησης που σχετίζονται με την εκτός δρόμου κίνηση μπορούν να ελέγχονται πολύ εύκολα από μία οθόνη.

Το πακέτο μηχανικού εξοπλισμού (προαιρετικός εξοπλισμός) με αερανάρτηση AIRMATIC, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ρύθμισης ύψους ανάρτησης και διεύθυνσης πίσω άξονα, προσφέρει πρόσθετα οφέλη άνεσης και κατά την οδήγηση εκτός δρόμου. Για παράδειγμα, η αερανάρτηση AIRMATIC εξασφαλίζει μεγάλη απόσταση από το έδαφος εκτός δρόμου, ανεξάρτητα από το φορτίο, και μεγάλη διαδρομή της ανάρτησης για καλύτερη πρόσφυση. Το σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα βελτιώνει ακόμη περισσότερο τη διευθυντικότητα εκτός δρόμου.

Από τα παραπάνω καθίσταται απολύτως σαφές πως η Mercedes φρόντισε να εξοπλίσει τη νέα GLC με τεχνολογίες που τη τοποθετούν στη κορυφή της, ιδιαίτερα δύσκολης και ανταγωνιστικής, κατηγορίας της, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους λάτρεις των εκτός δρόμου διαδρομών να πηγαίνουν πολύ πιο μακριά από εκεί που είχαν φανταστεί ή σχεδιάσει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό