25.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Νέα Bugatti Chiron Pur Sport σε δοκιμές στην πίστα Bilster Berg

Ειδήσεις Ελλάδα

Το τελευταίο μέλος της οικογένειας Chiron είναι η Pur Sport, μια νέα πικάντικη γεύση του τέρατος W16, που αναπτύχθηκε για να καταβροχθίσει τις πίστες αγώνων. Η Bugatti πήγε δύο πρωτότυπα στη Γερμανία, στην πίστα Bilster Berg, ώστε να τελειοποιήσει το «The Ultimate Driving Machine» της.

H Pur Sport είναι κάτι περισσότερο από μια “απλή” Chiron. Το θηρίο έχει υποστεί εκτεταμένες αλλαγές, διαθέτει πιο σφιχτό πλαίσιο και κοντότερο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ ο κινητήρας των 8.0 λίτρων περιστρέφεται τώρα στις 6.900 σ.α.λ. (+200 σ.α.λ.). Τα ελαστικά Michelin Sport Cup 2R είναι μια νέα εξέλιξη και προσφέρουν 10% περισσότερη πρόσφυση. Είναι 50 κιλά ελαφρύτερη από τη Chiron, έχει καλύτερη αεροδυναμική και νέα γεωμετρία ανάρτησης.

Περιττό να πούμε, όλες αυτές οι αλλαγές θα δοκιμαστούν διεξοδικά πριν ξεκινήσει η παραγωγή της. Η Bugatti αποφάσισε να αξιολογήσει τα δύο πρωτότυπα στην πίστα Bilster Berg, λόγω της πολυπλοκότητάς της. Η 4,2 χιλιομέτρων πίστα έχει εννέα δεξιά στροφές και 10 αριστερές στροφές, με 44 ανηφόρες και κατηφόρες, καθώς και αλλαγή ύψους 70 μέτρων. Ο επίσημος ιστότοπος της πίστας την ονομάζει μια από τις πιο απαιτητικές πίστες στην Ευρώπη, οπότε είναι λογικό η Bugatti να θέλει να δοκιμάσει τη Pur Sport εκεί.

Περαιτέρω δοκιμές έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν φέτος στο Nürburgring Nordschleife πριν από την έναρξη της παραγωγής, που έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Μόνο 60 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν με τιμή 3 εκατομμύρια ευρώ το ένα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό