17.5 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupé – Σπορ χαρακτήρας και κομψότητα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW μας ξαφνιάζει παρουσιάζοντας την 2η γενιά της Σειράς 2 Gran Coupé – με πλήρως ανανεωμένο χαρτοφυλάκιο συστημάτων κίνησης, βελτιωμένα δυναμικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά καθώς και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης. Η νέα γενιά δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα μίας BMW και ενισχύει την παρουσία της με μία ιδιαίτερα “εξωστρεφή εμφάνιση”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία. Επί της ουσίας, η νέα Σειρά 2 Gran Coupé διατηρεί την στενή σχέση της με την Σειρά 1 και συνεχίζει να χρησιμοποιεί την μπροστιοκίνητη αρχιτεκτονική έναντι της πισωκίνητης της Σειράς 2 Coupé ενώ όσον αφορά στο design η λέξη κλειδί είναι “εξέλιξη” καθώς οι σχεδιαστές εστίασαν στην βελτίωση των ελαττωμάτων της πρώτης γενιάς και όχι στη δημιουργία ενός εντελώς νέου σχεδίου.

Το εμπρός μέρος λοιπόν δεν διαφοροποιείται δραστικά σε σύγκριση με την 1η γενιά με τα στάνταρ LED φωτιστικά σώματα (προαιρετικά διαθέσιμοι οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας, λειτουργία φωτισμού στροφών και μπλε ένθετα) και τη νέα γρίλια που από τον Μάρτιο του ’25 θα προσφέρεται προαιρετικά με φωτισμό περιγράμματος BMW Iconic Glow να αντικατοπτρίζουν το μεγαλύτερο μέρος της αλλαγής. Πιο σημαντικές είναι οι επεμβάσεις των σχεδιαστών στο πολωτικό πίσω μέρος του απερχόμενου μοντέλου όπου ένας διακριτικός ανάγλυφος αριθμός 2 τονίζει το σχεδιαστικό στοιχείο Hofmeister kink ενώ τόσο η γραμμή της οροφής όσο και τα φωτιστικά σώματα έχουν σχεδιαστεί από την αρχή για την δημιουργία ενός πιο αρμονικού αποτελέσματος. Με αυτές τις διακριτικές αλλαγές η Σειρά 2 Gran Coupé έχει κερδίσει 20 χιλιοστά στο μήκος, αγγίζοντας πλέον τα 4.546 mm και 25 χιλιοστά στο ύψος προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερους χώρους στην καμπίνα αλλά πριν ανοίξουμε την πόρτα για να δούμε το εσωτερικό, αξίζει να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μοντέλο οι πελάτες έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ένα high-gloss μαύρο φινίρισμα για την οροφή.

Ριζικά διαφορετικό είναι το εσωτερικό λοιπόν, αν και όποιος έχει δει αυτό της νέας Σειράς 1 σίγουρα θα εντοπίσει πολλά κοινά στοιχεία. Ξεχωρίζουμε το BMW Curved Display και τον νέας σχεδίασης επιλογέα ταχυτήτων που υπογραμμίζουν τον καινοτόμο χαρακτήρα του εσωτερικού ενώ αξίζει να αναφερθούμε στα νέα σχεδίασης καθίσματα, τα οποία προσφέρουν υψηλό επίπεδο άνεσης, στην απουσία δέρματος από τις διαθέσιμες επενδύσεις και στις δυναμικά φωτιζόμενες επιφάνειες από φρεζαρισμένο αλουμίνιο που δημιουργούν μία κομψή και σπορ premium ατμόσφαιρα. Από τον πλούσιο βασικό εξοπλισμό δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, συμπεριλαμβανομένου του Parking Assistant Professional που επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν τους ελιγμούς στάθμευσης από το εξωτερικό του αυτοκινήτου τους χρησιμοποιώντας ένα smartphone και την εφαρμογή My BMW, του Driving Assistant κ.ά. Όσον αφορά στο σύστημα infotainment, το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις είναι ότι βασίζεται στο BMW Operating System 9 και όπως ολόκληρο το cockpit της νέας Σειράς 2 Gran Coupé είναι σχεδιασμένο με συνέπεια για χειρισμό με ποικίλους τρόπους, όπως μέσω αφής, φωνητικών εντολών και πλήκτρων πολλαπλών λειτουργιών στο τιμόνι.

Στα μηχανικά, η αυξημένη ακαμψία της δομής του αμαξώματος και των συνδέσμων του πλαισίου βοηθά τη νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupé προκειμένου να προσφέρει βελτιωμένη ευελιξία, ακρίβεια σε ότι αφορά το σύστημα διεύθυνσης και δυναμική απόδοση στις στροφές. Επίσης, βελτιστοποιημένη είναι η κινηματική της ανάρτησης ενώ τα αμορτισέρ υιοθετούν νέα τεχνολογία. Η αυξημένη γωνία κάστερ των εμπρός τροχών εξασφαλίζει σταθερότητα στην ευθεία και βελτιωμένη αίσθηση του τιμονιού. Επιπλέον, το χαρτοφυλάκιο συστημάτων κίνησης για το λανσάρισμα στην αγορά περιλαμβάνει προηγμένους 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel με απόδοση 170 hp στη νέα BMW 220 Gran Coupé και 163 hp στη νέα BMW 220d Gran Coupé και 150 hp στη νέα BMW 218d Gran Coupé. Όλοι οι κινητήρες μεταφέρουν την ισχύ τους στο δρόμο στάνταρ μέσω ενός 7-τάχυτου κιβωτίου Steptronic διπλού συμπλέκτη που αντικαθιστά μετά από πολλά χρόνια το 8-τάχυτο κιβώτιο της ZF. Τα συστήματα κίνησης της BMW 220 Gran Coupé και της BMW 220d Gran Coupé υιοθετούν ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt ενώ στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η BMW M235 xDrive Gran Coupé με έναν 4κύλινδρο κινητήρα 300 ίππων που επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 4.9 δευτερόλεπτα. Για αναβαθμισμένες επιδόσεις στην πίστα, αποκλειστικά για την BMW M235 xDrive Gran Coupé, προσφέρεται επίσης το πακέτο M Technology, το οποίο περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα μείωσης βάρους, σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος M με διάμετρο 19 ιντσών και ένα σύστημα φρένων M Compound που προσφέρει αποτελεσματική επιβράδυνση.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε απλά ότι η νέα BMW Σειρά 2 Coupé θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία, ενώ θα αρχίσει να κυκλοφορεί στην αγορά από τον Μάρτιο του 2025.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό