27.9 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Νέα φωτιά τώρα στο Ρέθυμνο – Ήχησε μήνυμα από το 112

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα φωτιά έχει ξεσπάσει στο Ρέθυμνο, αυτή τη φορά κοντά στον οικισμό Τρία Μοναστήρια, με αποτέλεσμα να ηχήσει προειδοποιητικό μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Πυροσβεστική, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση κοντά στα Τρία Μοναστήρια, με χαμηλή βλάστηση να καίγεται. Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή 5 οχήματα του Π.Σ. με 11 πυροσβέστες, ενώ δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος.

Λίγο αργότερα, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής, στο οποίο ζητείται να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει. Χαρακτηριστικά, στο μήνυμα του 112 αναφέρεται: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Τρία Μοναστήρια στο Ρέθυμνο παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι φλόγες, αν και βρίσκονται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, δεν απειλούν αυτή τη στιγμή τα σπίτια του οικισμού.

Όλα αυτά ενώ η μεγάλη φωτιά που είχε εκδηλωθεί χθες, Τρίτη (25/6) στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου έχει οριοθετηθεί, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο όπου και αντιμετωπίζουν τις εστίες που έχουν παραμείνει στο πύρινο μέτωπο.

Αυτήν τη στιγμή στο σημείο της φωτιάς εξακολουθούν να επιχειρούν 131 πυροσβέστες με 28 οχήματα, πέντε πεζοπόρα τμήματα και 18 οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, ενώ δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό