18.9 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Νέα στρατηγική για τα ηλεκτρικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volvo επανεξετάζει την αποκλειστική στρατηγική της για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, καθώς οι πωλήσεις BEV μειώνονται στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Παρόμοιες προσαρμογές κάνουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Aston Martin και η Volkswagen Group.

Παρά τη δέσμευση της Volvo για πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030, η πτώση των πωλήσεων την οδήγησε σε αναθεώρηση της στρατηγικής της.

Ο Chief Commercial Officer, Bjorn Annwall, είχε δηλώσει τον Ιούνιο του 2023 ότι η εταιρεία θα πωλεί μόνο ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως μετά το 2030.

Ωστόσο, σε διαδικτυακή παρουσίαση για επενδυτές, ο Rowan ανέφερε ότι τα υβριδικά οχήματα αποτελούν μια σταθερή γέφυρα για τους πελάτες που δεν είναι έτοιμοι για πλήρη ηλεκτροκίνηση.

Η Volvo θα συνεργαστεί με την κινεζική Geely Group για την επέκταση της γκάμας των plug-in hybrids και την αναβάθμιση της πλατφόρμας SPA1.

Οι υβριδικές τεχνολογίες της Volvo παραμένουν δημοφιλείς, και οι αντιπρόσωποι στις ΗΠΑ αναμένουν να πωλούν υβριδικά αυτοκίνητα πέραν του 2030.

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων XC40 και C40 στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 74% το πρώτο εξάμηνο του 2024, λόγω αυξημένου ανταγωνισμού και μειώσεων τιμών από την Tesla, οδηγώντας την Volvo να αυξήσει τις παραδόσεις plug-in hybrids στους αντιπροσώπους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό