35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Νέα Σειρά BMW 2 Coupe – Κάθε φορά καλύτερη!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW Σειρά 2 Coupé ενσαρκώνει μια μοναδική φιλοσοφία οχήματος στην compact κατηγορία, που συνδυάζει σπορ χαρακτήρα, απόλυτα ελεγχόμενη δυναμική συμπεριφορά και πρωτοποριακά premium χαρακτηριστικά. Το δίθυρο μοντέλο είναι τώρα ακόμα πιο ελκυστικό, με  λεπτομερώς ανανεωμένη σχεδίαση, πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό και προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες. Όλες οι παραλλαγές της νέας BMW Σειράς 2 Coupé διαθέτουν στάνταρ το M Sport Package και πρόσθετα χαρακτηριστικά άνεσης. Nέα εξωτερικά χρώματα, ζάντες ελαφρού κράματος, τιμόνια, διακοσμητικές λωρίδες και επενδύσεις καθισμάτων προσθέτουν μια μοντέρνα πινελιά στο εξωτερικό και το εσωτερικό του οχήματος. Το νέο BMW iDrive με QuickSelect και οι καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που βασίζονται στο BMW Operating System 8.5 συμβάλλουν επίσης στον προοδευτικό χαρακτήρα της νέας BMW Σειράς 2 Coupé.

Το χαρακτηριστικό εμπρός μέρος με τα ξεχωριστά στρογγυλά φωτιστικά σώματα, η οριζόντια μάσκα BMW και ο δυναμικός θόλος στο μακρύ καπό, οι αθλητικά διαμορφωμένες επιφάνειες της πλαϊνής όψης, τα φαρδιά φτερά και το κοντό κάλυμμα του χώρου αποσκευών που καταλήγει σε μία εντυπωσιακή αεροτομή χαρίζουν στην BMW Σειρά 2 Coupé μια αλάνθαστη εμφάνιση. Με τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του M Sport Package να είναι πλέον στάνταρ, η νέα έκδοση του compact δίθυρου μοντέλου εκφράζει ακόμα πιο έντονα τον δυναμικό χαρακτήρα του. Η ειδική σχεδίαση M περιλαμβάνει μεγάλες εισαγωγές αέρα μπροστά, έντονες πλαϊνές ποδιές και έναν εντυπωσιακό πίσω προφυλακτήρα με κάθετους ανακλαστήρες και ένθετο που μοιάζει με διαχύτη. Στο μπροστινό μέρος της νέας BMW Σειράς 2 Coupé, το περίγραμμα της μάσκας BMW αναδεικνύεται με φινίρισμα σε περλέ χρώμιο. Οι πλαϊνές ποδιές και το κάτω μέρος του πίσω προφυλακτήρα είναι πλέον βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος ενώ το ένθετο του διαχύτη σε γυαλιστερό μαύρο δημιουργεί αντίθεση στο πίσω μέρος.
Στην παλέτα των εξωτερικών χρωματισμών της νέας Σειράς 2 βρίσκουμε 2 απλά χρώματα και 7 μεταλλικά, διαθέσιμες είναι και δύο αποχρώσεις από την BMW Indiual (Pure Grey και Frozen Portimao Blue) ενώ για πρώτη φορά γίνονται διαθέσιμα τα Fire Red και Scyscraper Grey. Όλες οι BMW 2 Series Coupe διατίθενται με ζάντες ελαφρού κράματος M με διάμετρο 18 ιντσών ενώ προαιρετικά οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μία ευρεία γκάμα ζαντών διαμέτρου 19 ιντσών.

Οι αλλαγές στο εσωτερικό επικεντρώνονται επίσης στην ψηφιοποίηση. Η κυρτή οθόνη BMW Curved Display διαδραματίζει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στον διαισθητικό χειρισμό των λειτουργιών του οχήματος. Το πλήρως ψηφιακό σύστημα απεικόνισης περιλαμβάνει μια οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών και μια οθόνη ελέγχου 14,9 ιντσών, που αποτελούν την πλατφόρμα για το περαιτέρω εξελιγμένο BMW iDrive με QuickSelect που βασίζεται στο BMW Operating System 8.5. Αυτό σημαίνει ότι οι λειτουργίες του αυτόματου συστήματος κλιματισμού και, εάν υπάρχει, η θέρμανση των καθισμάτων και του τιμονιού μπορούν τώρα να ελέγχονται μέσω αφής στην οθόνη Control Display ή με φωνητική εντολή. Ως εκ τούτου, μειώνεται περαιτέρω ο αριθμός των διακοπτών και των χειριστηρίων στο cockpit, ενώ ο πίνακας οργάνων επανασχεδιάζεται. Τα νέα χειριστήρια ρύθμισης για τις περσίδες εξαερισμού στο κέντρο του ταμπλό και στην πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού επιτρέπουν τη ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής του αέρα με κινήσεις περιστροφής και ανάκλισης ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο στάνταρ ατμοσφαιρικός φωτισμός περιλαμβάνει επίσης έναν νέο τύπου καταρράκτη που βρίσκεται ενσωματωμένος στα καλύμματα των κεντρικών αεραγωγών. Νέο είναι και το στάνταρ δερμάτινο τιμόνι Μ με επίπεδο κάτω τμήμα και τροποποιημένες ακτίνες ενώ τα επίσης στάνταρ θερμαινόμενα σπορ καθίσματα αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία στη νέα BMW Σειρά 2 Coupe. Προαιρετικά προσφέρονται τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και κάποιες νέες επενδύσεις αλλά και διακοσμητικά. Με λίγα λόγια, η παραμετροποίηση και η εξατομίκευση της Σειράς 2 βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και δύσκολα θα μείνει κάποιος ανικανοποίητος με τις επιλογές που προσφέρονται.

Το χαρτοφυλάκιο των συστημάτων κίνησης της νέας BMW Σειρά 2 Coupé, το οποίο έχει στην κορυφή τον 3λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα,  κατέχει μοναδική θέση έναντι του ανταγωνισμού. Με τη βοήθεια της έξυπνης τετρακίνησης, ο κινητήρας των 275 kW/374 ίππων μεταφέρει την ισχύ του στο δρόμο με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό, επιταχύνοντας την BMW M240i xDrive Coupé από 0 σε 100 km/h σε 4,3 δευτερόλεπτα.
Εκτός από τον εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα του μοντέλου BMW M όμως, η νέα BMW Σειρά 2 Coupé διατίθεται με τρεις ακόμη τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και έναν πετρελαιοκινητήρα 2,0 λίτρων. Το βασικό μοντέλο είναι η νέα BMW 218i Coupé το οποίο κινείται από έναν κινητήρα βενζίνης με απόδοση 156 hp και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 8,7 δευτερόλεπτα. Ακολουθούν η νέα BMW 220i με ισχύ 184 hp και επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 7,5 δευτ. και η νέα BMW 230i Coupé  της οποίας η μέγιστη ισχύς των 245 hp επιτρέπει την ολοκλήρωση του κλασικού σπριντ σε 5,9 δευτερόλεπτα.  Ο πετρελαιοκινητήρας της νέας BMW 220d Coupé προσφέρει στο σπορ δίθυρο μοντέλο έναν ιδιαίτερο συνδυασμό ισχύος και αποδοτικότητας παράγοντας μέγιστη ισχύ 190 hp και με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt. Η μίζα-γεννήτρια, η οποία είναι ενσωματωμένη στον ιμάντα κίνησης, υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης με πρόσθετη ισχύ 8 kW/11 hp. Αυτό εξασφαλίζει στη νέα BMW 220d Coupé την δυνατότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,9 δευτερόλεπτα.

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic. Το αυτόματο αυτό κιβώτιο ταχυτήτων διατίθεται προαιρετικά για τη νέα BMW 218i Coupé ενισχύοντας τη σπορ οδηγική εμπειρία με βελτιωμένη δυναμική αλλαγής ταχυτήτων και paddles στο τιμόνι. Η λειτουργία Sprint είναι επίσης διαθέσιμη για ιδιαίτερα δυναμική επιτάχυνση. Μόλις ο οδηγός τραβήξει το αριστερό paddle αλλαγής ταχυτήτων του τιμονιού για τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο, το αυτοκίνητο κατεβάζει στη χαμηλότερη διαθέσιμη σχέση. Ταυτόχρονα, ενεργοποιείται η λειτουργία οδηγικής εμπειρίας SPORT που συνοδεύεται από τις κατάλληλες ρυθμίσεις για όλα τα συστήματα κίνησης και ανάρτησης. Η επιλογή του συγκεκριμένου mode απεικονίζεται πλέον και με τα αντίστοιχα γραφικά στην οθόνη πληροφοριών.
Τέλος, δεν γίνεται να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι η τεχνολογία, είτε μιλάμε για συστήματα ψυχαγωγίας, ενημέρωσης ή συνδεσιμότητας είτε μιλάμε για συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, είναι υπερπλήρης ενώ η BMW προσφέρει νέα πακέτα εξοπλισμού που επιτρέπουν πιο στοχευμένη εξατομίκευση. Το λανσάρισμα της νέας Σειράς 2 Coupe είναι προγραμματισμένο για τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους με το μοντέλο να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο San Luis Potosi του Μεξικό και οι τιμές της θα αποκαλυφθούν λογικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όσο πλησιάζουμε στην επίσημη κυκλοφορία του μοντέλου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό