16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα σειρά τηλεοράσεων OLED για το 2021

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ναυαρχίδας JZ2000 OLED TV που ανακοινώθηκε στη CES 2021, η Panasonic ανακοίνωσε σήμερα περισσότερα προϊόντα από την γκάμα της για το 2021, με τις νέες τηλεοράσεις OLED. Η Panasonic συμπλήρωσε τη ναυαρχίδα JZ2000 με τις νέες σειρές JZ1500, JZ1000 και JZ980, με τις τρεις τελευταίες διαθέσιμες σε μεγέθη 65 ιντσών, 55 ιντσών και τη νέα για το 2021, 48 ιντσών.

Όπως και με τη JZ2000, έχουν την ρύθμιση χρωμάτων του Stefan Sonnenfeld, Ιδρυτή και Διευθύνοντος Συμβούλου της Company 3 και αξιόπιστου συνεργάτη μερικών από τους καλύτερους κινηματογραφιστές στον κόσμο. Σε συνδυασμό με την τεχνική ακρίβειας χρωμάτων της Panasonic, αυτές οι νέες τηλεοράσεις OLED θα γίνουν αντίστοιχα το σημείο αναφοράς για την παρακολούθηση κινηματογραφικού και εμπλουτισμένου περιεχομένου.

Τα τελευταία χρόνια η Panasonic έχει κατευθύνει την τεχνογνωσία της και πρωτοπορεί με την δημιουργία πολύ φωτεινότερων panel OLED με τη μορφή των Master HDR OLED Professional Edition. Στο παρελθόν αυτά περιορίζονταν στις τηλεοράσεις ναυαρχίδες, αλλά το 2021 η Panasonic θα περιλαμβάνει το φωτεινότερο panel Master HDR OLED Professional Edition τόσο στη JZ2000 όσο και στη JZ1500 (εκτός του μοντέλου των 48 ιντσών).

Όλες αυτές οι σειρές OLED θα διαθέτουν τον νέο επεξεργαστή HCX Pro AI, ο οποίος ανακοινώθηκε με τη JZ2000, επιτρέποντας τη νέα λειτουργία εικόνας Auto AI. Το Auto AI συμβάλλει στην παροχή βέλτιστης εμπειρίας στους θεατές, εντοπίζοντας με ακρίβεια το είδος του περιεχομένου που προβάλλεται: για παράδειγμα, ταινία ή αθλητικά και στη συνέχεια προσαρμόζει αυτόματα την ποιότητα της εικόνας αναλόγως. Η λειτουργία Auto AI είναι μια αυτόνομη λειτουργία εικόνας, ώστε οι θεατές που θέλουν να επιλέξουν χειροκίνητα τις καλύτερες ρυθμίσεις να εξακολουθούν να μπορούν να το κάνουν.

Επιπλέον, καθώς διαθέτουν τον νέο επεξεργαστή HCX AI Pro, οι νέες OLED θα υποστηρίζουν επίσης το Game Mode Extreme, το οποίο μειώνει την καθυστέρηση σε μια από τις χαμηλότερες στο χώρο των τηλεοράσεων OLED. Αυτή η μείωση στην καθυστέρηση δεν επιτυγχάνεται λόγω βελτιώσεων από την πλευρά της βιομηχανίας των panel, αλλά είναι αποτέλεσμα σημαντικών βελτιώσεων στη μηχανική σχεδίαση που πραγματοποίησε η Panasonic. Όλα τα μοντέλα OLED θα υποστηρίζουν επίσης το AMD FreeSync Premium.

Όλα τα νέα μοντέλα μέχρι και τη σειρά JX850 διαθέτουν την τελευταία έκδοση του TV OS της Panasonic, my Home Screen 6.0. Η νέα έκδοση προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στη χρήση.

Σημειώσεις σχετικά με την υποστήριξη HDMI 2.1:

Όλα τα μοντέλα μέχρι και την τηλεόραση LED JX940 θα έχουν δύο θύρες HDMI που υποστηρίζουν τα χαρακτηριστικά του HDMI 2.1, όπως High Frame Rate (HFR) και Variable Refresh Rates (VRR).
Κατά τη στιγμή της αποστολής, αυτές οι θύρες θα υποστηρίζουν είσοδο 4K, αλλά, στην περίπτωση του 4K High Frame Rate και 4K@120Hz VRR, θα εμφανίζουν μόνο τη μισή κατακόρυφη ανάλυση.
Κατά τη διάρκεια του 2021 θα διατεθεί μια ενημέρωση υλικολογισμικού που θα αποκαταστήσει την πλήρη υποστήριξη του 4K High Frame Rate.
Στη περίπτωση του 4K@120Hz VRR θα πρέπει να περιμένουμε νέα ανακοίνωση. Οι αναλύσεις εκτός από 4K@120Hz VRR, όπως το Full HD και το 4K@60Hz VRR, θα υποστηρίζονται από τη στιγμή της αποστολής χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό