21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέα πρόκληση Ερντογάν κατά της Ελλάδας για το προσφυγικό

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η Αθήνα έχασε την ευκαιρία για συνεργασία με την ασυμβίβαστη στάση της» είπε

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας για το προσφυγικό κατέφυγε σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σε βιντεομήνυμά του σε συμπόσιο για το Αιγαίο Πέλαγος και τις σχέσεις με την Ελλάδα, σημείωσε, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ότι η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Συμπλήρωσε δε, κάνοντας εμμέσως πλην σαφώς αναφορά στα γεγονότα του Έβρου, ότι η Αθήνα έχασε αυτή την ευκαιρία με την «ασυμβίβαστη στάση» της.

Υποστήριξε ακόμα, ότι η «η Τουρκία αναμένει από την Ελλάδα να σέβεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της (σ.σ. Τουρκίας) και να αποφεύγει τις μονομερείς ενέργειες, απόπειρες να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα». Ο Ερντογάν παραπονέθηκε δε, ότι «η Τουρκία έμεινε μόνη στις προσπάθειές της να αποτρέψει την παράτυπη μετανάστευση. «Η Τουρκία έχει μείνει μόνη στον εξαιρετικό της αγώνα για να αποτρέψει την παράτυπη μετανάστευση που προέρχεται από τη Συρία» ισχυρίστηκε.

«Θα βρούμε λύσεις, βασισμένες στη δικαιοσύνη, τη δικαιοσύνη και τη συνεργασία με την Ελλάδα, τηρώντας τους δεσμούς γειτονίας» υποστήριξε καταλήγοντας ο Ερντογάν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό