14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

νέα πρωτοποριακή μέθοδος

Ειδήσεις Ελλάδα

Αποτελεί διεθνώς το μέλλον της Ουρολογικής Ογκολογίας

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί τον συχνότερο καρκίνο των ανδρών στις αναπτυγμένες χώρες και τη δεύτερη αιτία θανάτου από νεοπλασίες στους άνδρες, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Παρ’ όλα αυτά, η τελευταία λέξη της επιστήμης στην ακριβέστερη διάγνωση και τον πιο αποτελεσματικό εντοπισμό του καρκίνου, η βιοψία σύντηξης (fusion) εικόνων «ανοίγει τον δρόμο» για τη στοχευμένη θεραπεία και πλήρη ίαση των ασθενών σε επίπεδα που δεν μπορούσαμε

Συναντήσαμε τον Χειρουργό-Ουρολόγο και  Διευθυντή  του Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη Βιοκλινικής, Δρα Παναγιώτη Βεβελογιάννη, ο οποίος μας εξήγησε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα της μεθόδου FUSION.

Πώς διενεργείται η FUSION BIOPSEE;

Mέσω του Μαγνητικού μας Τομογράφου τελευταίας γενιάς 3 Tesla, υψηλής ευκρινείας και διακριτικής ικανότητος λαμβάνεται μια πολυπαραμετρική απεικόνιση του προστάτη με τρισδιάστατη ανασύνθεση. Χαρτογραφούνται κατ’αυτόν τον τρόπο οι ύποπτες για καρκίνο περιοχές με ακρίβεια χιλιοστού.

Εν συνεχεία, οι πληροφορίες εισάγονται στον υπερσύγρονο 3D υπερηχοτομογράφο, όπου και λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο εικόνες του προστάτη αδένα του ασθενούς. Οι εικόνες επιπροβάλλονται μεταξύ τους και μέσω σύντηξής τους (fusion) σημαίνονται οι ακριβείς τοποθεσίες στις οποίες πρέπει να οδηγηθεί ο ιατρός.

Μέσω αυτού του πρωτοποριακού συστήματος πλοήγησης λαμβάνονται επιλεκτικά και απολύτως καθοδηγούμενα ιστοτεμάχια συγκεκριμένα από τις σεσημασμένες ύποπτες περιοχές και αποστέλλονται προς ιστολογικήν εξέταση.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεθόδου FUSION; 

Αυξάνεται η πιθανότητα ανεύρεσης όγκου στο 98% έναντι του 33% της παλαιάς τυχαιοποιημένης βιοψίας, η οποία βασίζετο στην δακτυλική εξέταση σε συνδυασμό με απλό υπέρηχο.
Ασφάλεια για τον ασθενή, διότι λαμβάνονται ιστοτεμάχια στοχευμένα και ατραυματικά μόνον από τις ύποπτες περιοχές.
Δίνει τη δυνατότητα διάγνωσης αρχικών βλαβών, άρα και την εκλογή στον ασθενή να δεχθεί εντοπισμένη θεραπεία με την μέθοδο HIFU, η οποία απευθύνεται επιλεκτικά και μόνον στον όγκο, με τον ασθενή να διατηρεί το όργανό του.
Εξαλείφει την πιθανότητα να αγνοηθεί καρκίνος, άρα και την διενέργεια επαναληπτικών βιοψιών.
Ακυρώνει την πιθανότητα ριζικών και επίπονων επεμβάσεων σε μη σημαντικούς κλινικά καρκίνους.
Αποθηκεύει τα δεδομένα, ώστε να παρακολουθείται με επιτυχία ο ασθενής στο μέλλον.

Η FUSION BIOPSEE που διενεργείται με τον άριστο συγχρονισμό των άρτια εκπαιδευμένων Επεμβατικών Ακτινολόγων και των Χειρουργών Ουρολόγων του Τμήματος Ελάχιστης Παρέμβασης Προστάτη και τον τεχνολογικό και βιοιατρικό εξοπλισμό αιχμής του Ομίλου Βιοιατρικής, αποτελεί διεθνώς το μέλλον της Ουρολογικής Ογκολογίας και έρχεται να θέσει σε νέα βάση τα δεδομένα αντιμετώπισης του καρκίνου του προστάτη.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία του Τμήματος Ελάχιστης Χειρουργικής Προστάτη Βιοκλινικής στα τηλέφωνα : 6989933802 & 2106962600.

Διεύθυνση Βιοκλινικής Αθηνών: Μ. Γερουλάνου 15, Αθήνα.

Ιστοσελίδα  Δρ. Παναγιώτη Βεβελογιάννη: veveloyiannis.gr

Email Δρ. Παναγιώτη Βεβελογιάννη: [email protected]

Social Media : Facebook & YouTube

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό