24.8 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Νέα κοινή εμφάνιση Καραμανλή – Σαμαρά: Ο συμβολισμός, οι μικρομεσαίοι και οι βραβεύσεις των «αιωνίων»

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν ακόμα κοπάσει ο θόρυβος για την απουσία τους από την επετειακή εκδήλωση της ΝΔ στην Ρηγίλλης για τα 50ά γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας , οι δύο πρώην πρωθυπουργοί που φαίνεται να έχουν αποφασίσει κοινό βηματισμό ως προς την στάση τους τόσο στις πολιτικές εξελίξεις όσο και στους εσωτερικούς συσχετισμούς στο κυβερνών κόμμα, θα πραγματοποιήσουν κοινή εμφάνιση.

Αυτή τη φορά δεν θα μιλήσουν από βήματος αλλά σίγουρα δίνοντας αφορμή για νέο γύρο συζητήσεων λόγω του υψηλού συμβολισμού με την παρουσία τους στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αθηνών. Την επόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, το ΕΕΑ διοργανώνει τα βραβεία “Βιώσιμης , Καινοτόμου και Υπεύθυνης επιχειρηματικότητας” στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Στην εκδήλωση είχαν πρoσκληθεί και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και σύμφωνα με πληροφορίες του flash.gr επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους.

Οι «καραμπόλες» μεταξύ Χατζηθεοδοσίου και Μπρατάκου 

Πρόεδρος του ΕΕΑ είναι ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος πολιτικά τοποθετείται στην κεντροαριστερά και τον επόμενο μήνα θα δώσει τη μάχη της επανεκλογής του στέκοντας απέναντι στον εκλεκτό της ΝΔ ο οποίος θα είναι ο Γιώργος Φουφόπουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η κυβερνητική πολιτική για τις επιχειρήσεις έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά  το τελευταίο διάστημα με ιδιαίτερες αναφορές στην προηγούμενη κοινή εμφάνισή τους στο πολεμικό μουσείο ενώ αναφορές έγιναν και στην πρόσφατη ερώτηση των 11 βουλευτών της ΝΔ προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη που προκάλεσε την αντίδραση του ιδίου αλλά και κύκλων του μεγάρου Μαξίμου.

Επίσης, ο Γ. Χατζηθεοδοσίου, ήταν πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων τον οποίο “ανέτρεψε” στις προηγούμενες εκλογές ο πρώην διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννης Μπρατάκος ο οποίος τώρα κατεβαίνει για την προεδρία του ΕΒΕΑ. Το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης , προκύπτει με διαδικασία μετά την εκλογή των προέδρων των Επιμελητηρίων. Έτσι, αν και δεν θα μιλήσουν αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό η παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών της ΝΔ στην εκδήλωση του ΕΕΑ υπό την προεδρία Χατζηθεοδοσίου και θα έλεγα κανείς ότι αυτή τη φορά Καραμανλής και Σαμαράς μιλούν δια της…σιωπής τους.

Το όλο σκηνικό της επόμενης Δευτέρας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς τα βραβεία σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που διακρίθηκαν την χρονιά που πέρασε θα παραδώσουν μεταξύ άλλων και υπουργοί της κυβέρνησης. Ακόμα, στο πεδίο των τιμητικών διακρίσεων φέτος θα βραβευθούν η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του conference league και του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση της ευρωλίγκας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό