23.7 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Νέα ευρήματα για την υπόθεση υπεξαίρεσης κονδυλίων της ΕΕ από διευθυντή δημόσιου σχολείου στην Ιταλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) στο Παλέρμο (Ιταλία), την περασμένη εβδομάδα εκτελέστηκε εντολή δέσμευσης άνω των 20.000 ευρώ σε βάρος δώδεκα δημοσίων υπαλλήλων. Η εντολή, που εκδόθηκε από τον δικαστή του Δικαστηρίου του Παλέρμο για προκαταρκτικές έρευνες, αποτελεί μέρος έρευνας για υπεξαίρεση κονδυλίων της ΕΕ για έργα δημόσιων σχολείων σε μια κοινωνικά υποβαθμισμένη περιοχή της Σικελίας.

Το σχολείο έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας για υπεξαίρεση κονδυλίων της ΕΕ, όπως μπορείτε να διαβάσετε σε προηγούμενο δελτίο τύπου. Περαιτέρω ερευνητικά μέτρα που πραγματοποιήθηκαν από την Ανακριτική Μονάδα Καραμπινιέροι του Παλέρμο αποκάλυψαν ότι δέκα δημόσιοι υπάλληλοι, συγκεκριμένα δάσκαλοι και σχολικοί βοηθοί, ήταν συνεργοί σε πρόσθετες υποθέσεις υπεξαίρεσης κονδυλίων της ΕΕ.

Σύμφωνα με την έρευνα, ενεργούσαν ως εμπειρογνώμονες ή δάσκαλοι σε προγράμματα υποτροφιών που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και πλαστογραφούσαν έγγραφα που πιστοποιούσαν την υλοποίηση δραστηριοτήτων που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ ή μόνο εν μέρει. Επιπλέον, οι δημόσιοι λειτουργοί δήλωσαν ψευδώς τον αριθμό των μαθητών που ήταν παρόντες κατά τις εξωσχολικές ώρες και τη δική τους παρουσία κατά τις ώρες αυτές. Με αυτόν τον τρόπο, η διευθύντρια του δημόσιου σχολείου, ο αναπληρωτής της και οι συνάδελφοί τους έλαβαν πάνω από 100.000 ευρώ από κονδύλια της ΕΕ για το σχολείο τους.

20.000 ευρώ δεσμεύτηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δώδεκα υπόπτων.

Όλα τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα τεκμαίρεται ότι είναι αθώα έως ότου αποδειχθεί η ενοχή τους στα αρμόδια ιταλικά δικαστήρια.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι η ανεξάρτητη εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό