18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα εταιρεία ψηφιακής ιατρικής τεχνολογίας για την παρακολούθηση ασθενών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η RespiGene είναι εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στην ψηφιακή παρακολούθηση ασθενών με χρόνιες αναπνευστικές και καρδιολογικές παθήσεις, με στόχο την έγκαιρη πρόγνωση και παρέμβαση σε περίπτωση επιδείνωσης ή παρόξυνσης του ασθενούς.

Είναι μέλος του European Connected Health Alliance και η εφαρμογή της pMp αποτελεί την επίσημη εφαρμογή του NHS για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση ασθενών με ΧΑΠ, Άσθμα, Κιστική Ίνωση, Πνευμονική ίνωση, COVID-19, post COVID-19 και Μεταμόσχευση Πνεύμονα.

Οι καινοτόμες εφαρμογές της εταιρείας, pMp & FindAir One υποστηρίζουν την  συνεχή παρακολούθηση των ασθενών και την αντίστοιχη συλλογή, ανάλυση και μετάδοση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο από την εφαρμογή του ασθενούς στην πλατφόρμα του γιατρού.

Οπότε υποστηρίζονται τόσο οι κλινικοί γιατροί να διαχειριστούν τους ασθενείς τους εκτός του νοσοκομειακού περιβάλλοντος όσο κι τους ασθενείς να παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο με καταγραφή και μετάδοση ιατρικών δεδομένων μέσω συνδεδεμένων ιατρικών συσκευών που συλλέγουν, αναλύουν και μεταδίδουν δεδομένα σε μια πλατφόρμα που έχει πρόσβαση μόνο ο θεράπων γιατρός και ο ασθενής χωρίς την ανάγκη επισκέψεων στο νοσοκομείο μειώνοντας τον κίνδυνο να εκτεθούν σε νοσοκομειακές λοιμώξεις αλλά και να επιβαρύνουν τα νοσοκομεία με επισκέψεις ιδιαίτερα εν καιρό πανδημίας.

Συγκεκριμένα η κινητή εφαρμογή patientΜpower χρησιμοποιεί ενσωματωμένες ιατρικές συσκευές και συγκεκριμένα ένα σπιρόμετρο ένα οξύμετρο και ένα πιεσόμετρο με δυνατότητα bluetooth σύνδεσης για απρόσκοπτη συλλογή δεδομένων προκειμένου να επιτρέψει στις κλινικές ομάδες να αξιολογήσουν τη λειτουργία του οξυγόνου, της καρδιάς κ.λπ.

Η πλατφόρμα του γιατρού όπου γίνεται η παρακολούθηση των ασθενών σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει:

1.Ενεργοποίηση ειδοποίησης σε περίπτωση που επιδεινωθούν τα δεδομένα που λαμβάνονται από τον ασθενή σε πραγματικό χρόνο, οπότε έγκαιρη παρέμβαση σε περίπτωση επιδείνωσης ή παρόξυνσης

2. Τήρηση ηλεκτρονικού φακέλου μέσω της λήψης όλων αυτών των δεδομένων

3. Έγκαιρη αναγνώριση προβλημάτων/επιδείνωση της υγείας του ασθενούς με άμεση παρέμβαση

4. Επιτρέπει στους γιατρούς να επικεντρωθούν κυρίως στους ασθενείς που επιδεινώνεται η κατάσταση τους σε σχέση με αυτούς που είναι σταθεροί

5. Αισθάνονται και οι ασθενείς μεγαλύτερη ασφάλεια

6. Αποτελεσματική διαχείριση θεραπευτικής αγωγής του ασθενούς με δυνατότητα έγκαιρης παρέμβασης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης

7. Δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο απομακρυσμένων ασθενών, ηλικιωμένων ασθενών με χρόνιες παθήσεις, ασθενών με Κυστική Ίνωση και Μεταμόσχευση Πνεύμονα( μειώνοντας τον κίνδυνο λοιμώξεων και απόρριψη μοσχεύματος) Το Findair One είναι η πρώτη Πανευρωπαϊκή εφαρμογή με αισθητήρα στη συσκευή του ασθενούς με Άσθμα ή ΧΑΠ που καταγραφεί τη χρήση από τον ασθενή( ανακουφιστική/ ρυθμιστική θεραπεία) του εισπνεόμενου, την ώρα της χρήσης, την συμμόρφωση, περιβαντολλογικούς παράγοντες (επιβαρυντικοί παράγοντες) καθώς και αλλεργιογόνα στην περιοχή του και άλλα δεδομένα όπως Asthma Test Score.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό