24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα επένδυση 25 εκατ. δολ. από τον Ιωάννη Κούστα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ενισχύει τη θέση του στη Danaos ο εφοπλιστής δρ. Ιωάννης Κούστας, ο οποίος επένδυσε ακόμα 25 εκατ. δολάρια στην εταιρεία, αυξάνοντας το ποσοστό της οικογένειας, στο 39% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης στο Nasdaq εταιρείας.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η αγορά των containerships, στην οποία ειδικεύεται η Danaos, ανεβαίνει συνεχώς, «σπάζοντας» κάθε προηγούμενο ρεκόρ στους ναύλους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ναυλοσύμφωνα των πλοίων της εταιρείας, τα οποία θα φτάσουν τον επόμενο μήνα τα 72, θα αποφέρουν έσοδα στη Danaos ύψους 2 δισ. δολαρίων. Μόνο τα τελευταία ναυλοσύμφωνα που υπέγραψε για 10 πλοία του στόλου, θα αποφέρουν έσοδα 378 εκατ. δολαρίων. Τα πλοία με τους ναύλους αυτούς θα είναι απασχολημένα για περιόδους τριών έως τεσσάρων ετών.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 68,8 εκατ. δολαρίων το α΄ τρίμηνο του 2021 και 126,9 εκατ. δολάρια για το εξάμηνο του έτους, σημειώνοντας αύξηση κατά 62,1% και 67,4% σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά διαστήματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό