20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα εμφάνιση και ανακυκλωμένα υλικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Lenovo με ενθουσιασμό ανακοινώνει στο CES 2022 μια νέα σειρά φορητών υπολογιστών ThinkPad οι οποίοι χαρακτηρίζονται από εντυπωσιακά προοδευτικό σχεδιασμό που ανατρέπει τα δεδομένα, εισάγοντας νέα χρώματα και υλικά για την κορυφαία σειρά επαγγελματικών laptop της εταιρίας.

Τα ολοκαίνουργια ThinkPad Z13 και Z16 χαράσσουν μια σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία που στοχεύει σε ένα διαφορετικό επαγγελματικό κοινό. Ο νέος, εντυπωσιακός σχεδιασμός αντικατοπτρίζει τις μεταβαλλόμενες τάσεις απέναντι στην τεχνολογία, την επίδραση που αυτή ασκεί στο περιβάλλον καθώς και την προέλευση των πρώτων υλών. Ο σχεδιασμός δεν στοχεύει μόνο στο να προσφέρει πολυτελείς χρωματικές επιλογές, που τονίζουν την προσωπικότητα του χρήστη, αλλά παράλληλα ενσωματώνει υλικά με βελτιωμένο οικολογικό αποτύπωμα, όπως το ανακυκλωμένο αλουμίνιο ή η ανακυκλωμένη μαύρη δερματίνη. Η οικολογική συνείδηση επεκτείνεται και στη συσκευασία, η οποία αποτελείται από 100% ανακυκλώσιμες και κομποστοποιήσιμες ύλες, όπως το μπαμπού και το ζαχαροκάλαμο, ενώ ο μετασχηματιστής χρησιμοποιεί σε ποσοστό 90% από ανακυκλωμένα καταναλωτικά προϊόντα (Post-Consumer Content, PCC).

Τα ThinkPad Z13 και Z16 συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων φορητών υπολογιστών που αξιοποιούν τις δυνατότητες της τελευταίας γενιάς επεξεργαστών AMD Ryzen PRO 6000 Series για φορητές συσκευές, με τον επεξεργαστή ασφαλείας Microsoft Pluton. Επιδόσεις και χαρακτηριστικά ασφαλείας συμβαδίζουν πλήρως, ενώ η μεθοδολογία ασφαλείας ακολουθεί η Lenovo – όπου τα χαρακτηριστικά ασφαλείας ενσωματώνονται ήδη από τον σχεδιασμό του εκάστοτε προϊόντος – ενισχύεται περαιτέρω χάρη στη συνεργασία με τις AMD και Microsoft. Εξελίσσοντας τη βάση της δομημένης ασφάλειας των AMD PRO, οι νέοι επεξεργαστές AMD Ryzen 6000 είναι οι πρώτοι επεξεργαστές x86 που ενσωματώνουν τον επεξεργαστή ασφαλείας Microsoft Pluton, εξασφαλίζοντας ένα ισχυρό πλαίσιο ασφαλείας από την ίδια την συσκευή μέχρι το cloud, στους υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows 11. O Επεξεργαστής Ασφαλείας Microsoft Pluton σχεδιάζεται και υποστηρίζεται διαρκώς από τη Microsoft, θωρακίζοντας τους νέους υπολογιστές που τρέχουν Windows 11 με μέτρα προστασίας για την ταυτότητα του χρήστη, τα δεδομένα και τις εφαρμογές.

Αποκλειστική Συνεργασία Lenovo και AMD

Εκτός αυτού, Lenovo και AMD έχουν συνεργαστεί προκειμένου να παρουσιάσουν μια σχεδιαστική πρόταση που βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας, βελτιστοποιώντας όλες τις πτυχές του συστήματος, από τον επεξεργαστή και τα επιμέρους στοιχεία, μέχρι το λογισμικό. Το ThinkPad Z13, συνδυασμένο με τον επεξεργαστή AMD Ryzen 7 PRO 6860Z3, αποκλειστικά διαθέσιμο στη Lenovo, προσφέρει ασυναγώνιστη εμπειρία συνεργασίας. Ο επεξεργαστής είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να προσφέρει άριστες ηχητικές και οπτικές επιδόσεις, να μεγιστοποιεί την ταχύτητα απόκρισης και να εξασφαλίζει εκπληκτική διάρκεια μπαταρίας σε εφαρμογές όπως το Teams και το Zoom. To ThinkPad Z16 προσφέρει επίσης τη δυνατότητα ενσωμάτωσης της νέας κάρτας γραφικών AMD Radeon RX 6500M, η οποία αξιοποιεί τις ευφυείς τεχνολογίες της AMD που εκτοξεύουν την παραγωγικότητα, επιτρέποντας τη δημιουργία προηγμένου περιεχομένου αλλά και χαλαρού gaming. Σε συνδυασμό με τους επεξεργαστές Ryzen, η λειτουργία AMD Smart Shift Max παρέχει άμεση ενίσχυση της ισχύος τόσο του επεξεργαστή όσο και της κάρτας γραφικών, ενώ η λειτουργία Smart Shift Eco είναι σχεδιασμένη να μεγιστοποιεί την αποδοτικότητα της μπαταρίας.

Η Φόρμα Συναντά τη Λειτουργικότητα

Καθώς ξεκινάμε τους εορτασμούς για την 30η επέτειο των ThinkPad, αισθανόμαστε μοναδική υπερηφάνεια για το κύρος και την εμπιστοσύνη που έχει εξασφαλίσει το όνομα ThinkPad, αλλά και για την αφοσίωση με την οποία παραμένουμε προσηλωμένοι στο να καινοτομούμε προς όφελος του τελικού χρήστη. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό παρουσιάζουμε τις σημαντικές σχεδιαστικές εξελίξεις της σειράς ThinkPad Z, παράλληλα όμως, τόσο το ThinkPad Z13 όσο και το Z16, εξακολουθούν να απηχούν τις θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες σχεδιαστικές και κατασκευαστικές αρχές που έχουν καταστεί συνώνυμες του ονόματος ThinkPad.

Στη σειρά ThinkPad Z έχουν ενσωματωθεί κορυφαία σχεδιαστικά και τεχνολογικά στοιχεία, προκειμένου να οδηγήσουν σε άλλο επίπεδο την εμπειρία χρήσης αυτών των συσκευών. Η μινιμαλιστική προσέγγιση είναι μια συνειδητά εκλεπτυσμένη και δελεαστική επιλογή. Οι οθόνες έχουν βελτιστοποιηθεί, με ιδιαίτερα λεπτά bezel και αναλογίες διαστάσεων 16:10. Οι ηχητικές και οπτικές δυνατότητες των τηλεδιασκέψεων ενισχύονται μέσα από τη νέα Μπάρα Επικοινωνίας (Communication Bar) η οποία φιλοξενεί μια βελτιωμένη κάμερα FHD, με μεγαλύτερο αισθητήρα 1,4μm και διπλή συστοιχία μικροφώνων. Η διευρυμένη επιφάνεια αφής από γυαλί, στα 120mm, η οποία καταλήγει απόλυτα αρμονικά στην επίσης γυάλινη θέση ανάπαυσης των χεριών, έρχεται να προσφέρει ταχύτατη και απλή εισαγωγή εντολών. Όσοι είναι εξοικειωμένοι με το χαρακτηριστικό, κόκκινο TrackPoint, θα διαπιστώσουν πως αυτό διαθέτει μια επιπλέον λειτουργία: ένα διπλό «χτύπημα» στο TrackPoint ενεργοποιεί το Communication Quick Menu, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις της κάμερας και του μικρόφωνου.

Στόχος μας είναι να ενθουσιάσουμε τους τελικούς χρήστες, προσφέροντας μια ιδιαίτερη εμφάνιση και αίσθηση αξιοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά, πιστοί στη δέσμευσή μας να προσφέρουμε μια εξαιρετική εμπειρία, ενώ παράλληλα παρέχουμε κορυφαίες επιδόσεις, ασφάλεια, αξιοπιστία και ευκολία διαχείρισης.

Πρέπει να τονιστεί εδώ πως τα Ζ13 και Ζ16, όπως όλα τα προϊόντα που φέρουν το όνομα ThinkPad, υποβάλλονται σε αυστηρούς, ποιοτικούς ελέγχους, αλλά και διεξοδικές δοκιμές κατά τα πρότυπα MIL-Spec 810H, με τις διαδικασίες αυτές να αποτελούν θεμελιώδες βήμα στη διαδικασία ανάπτυξης των προϊόντων της κορυφαίας αυτής σειράς, ιδίως όταν χρησιμοποιούνται νέα υλικά.

Τεχνολογίες Αιχμής

Κατασκευάζουμε τα προϊόντα μας έχοντας ως κεντρικό άξονα τις ανάγκες των πελατών μας. Ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένο λόγο, με τα ThinkPad Z13 και Ζ16 να αριστεύουν στην παροχή καλύτερων αποτελεσμάτων για τους τελικούς χρήστες. Στα σημαντικότερα στοιχεία περιλαμβάνονται τα εξής:

Ανακυκλωμένη μαύρη δερματίνη και αλουμίνιο, συσκευασία από ανακυκλώσιμο μπαμπού και ζαχαροκάλαμο

Μπάρα Επικοινωνίας (Communications Bar) η οποία ενσωματώνει κάμερα FHD με μεγαλύτερο αισθητήρα, ηλεκτρονικό κλείστρο προστασίας της ιδιωτικότητας και διπλή συστοιχία μικροφώνων

Την υψηλότερη αναλογία οθόνης προς σασί (STB) από κάθε προηγούμενο μοντέλο ThinkPad – 91.6% (Z13) και 92.3% (Z16)

Μεγαλύτερη επιφάνεια αφής ForcePad 120mm

Εξαιρετικές επιλογές οθονών, συμπεριλαμβανομένης μιας οθόνης αφής 2,8Κ OLED στο Ζ13 και 4Κ OLED στο Ζ16, με υποστήριξη Dolby Vision και χαμηλό μπλε φως

Σύστημα ηχείων Dolby Atmos με τεχνολογία ακύρωσης θορύβου Dolby Voice μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η νέα λειτουργία διπλής επαφής με το TrackPoint ενεργοποιεί το Communication QuickMenu, για άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις κάμερας και μικροφώνου

Το Z13 βασίζεται σε επεξεργαστές AMD Ryzen PRO U-Series με ενσωματωμένα γραφικά AMD Radeon και επιπλέον τον επεξεργαστή ασφαλείας Microsoft Pluton. Το Z13 διατίθεται επίσης με επεξεργαστή AMD Ryzen PRO 6860Z, αποκλειστικά για τη Lenovo

To Z16 έχει επεξεργαστές AMD Ryzen PRO H-Series με ενσωματωμένα γραφικά AMD Radeon ή προαιρετικά, με κάρτες γραφικών AMD Radeon RX 6500M, ενώ περιλαμβάνει και τον επεξεργαστή ασφαλείας Microsoft Pluton

Οι επεξεργαστές AMD Ryzen PRO 6000 Series με Qualcomm FastConnect 6900 προσφέρουν προηγμένες δυνατότητες διαχείρισης και κορυφαία συνδεσιμότητα Wi-Fi στα μοντέλα Ζ13 και Ζ16. Επιπλέον, η τεχνολογία Qualcomm 4-stream Dual Band Simultaneous (DBS) στους επεξεργαστές AMD Ryzen PRO 6000 Series επιτρέπει τη σταθερή σύνδεση Wi-Fi με ταχείς χρόνους απόκρισης, δυνατότητα που υποστηρίζεται από τα Windows 11

Προεγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα Windows 11

Αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος ενσωματωμένος στο πληκτρολόγιο, για ενισχυμένη ασφάλεια

Product Specifications

ThinkPad Z13

ThinkPad Z16

Processor

AMD Ryzen PRO U-Series processor

Optional exclusive AMD Ryzen PRO 6860Z processor

AMD Ryzen PRO H-Series processor

Operating System

Windows 11

Memory

Up to 32GB LPDDR5

Storage

Up to 1TB PCIe Gen 4 SSD

Up to 2TB PCIe Gen 4 SSD

Graphics

Integrated AMD Radeon graphics

Integrated AMD Radeon graphics

AMD Radeon RX 6500M discrete option

Display

13.3-inch 16:10 – 91.6% STB

-WUXGA IPS 400nit Low Power (touch option)

-WQXGA OLED 400nit, Touch, Dolby Vision, Low Blue Light

16.0-inch 16:10 – 92.3% STB

-WUXGA IPS 400nit Low Power (touch option)

-WQUXGA OLED 400nit, Touch, Dolby Vision, Low Blue Light

Audio

Dolby Atmos Speaker System and Dolby Voice

Camera

Infrared FHD camera f2.0, with eShutter

Battery

50Whr, Rapid Charge

70Whr, Rapid Charge

Security

Match-on-Chip FPR, dTPM 2.0, Microsoft Pluton Security Processor

Ports

2 x USB-C (USB4.0), Audio Jack

3 x USB-C (USB4.0), Audio Jack, SD Card Reader

Keyboard

Edge-to-Edge, Backlit, 120mm Haptic ForcePad

Backlit, 120mm Haptic ForcePad

Wireless LAN

Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2

Wireless WAN

4G LTE CAT 16

Colors/Materials

Black Recycled Vegan Leather/Bronze AL

Arctic Grey Recycled AL

Black Recycled AL

Arctic Grey Recycled AL

Dimensions

294.4 x 199.6 x 13.99mm

354.4 x 237.4 x 15.8mm

Weight

1.25kg

1.97kg

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό