22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα ειδοποίηση των Windows προσπαθεί να αποτρέψει χρήστες να κατεβάσουν τον Chrome – Edge

Ειδήσεις Ελλάδα

Η απόπειρα της Microsoft ενημερώνει το κοινό πως ο Edge επίσης βασίζεται στην ίδια Chromium τεχνολογία

Ανέκαθεν η Microsoft δεν ήθελε τους χρήστες των Windows να χρησιμοποιούν τον Chrome αντί του Edge, αλλά πλέον η εταιρεία κάνει ένα βήμα παραπάνω, προσπαθώντας να πείσει τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τον ενσωματωμένο browser του λειτουργικού της. Στα Windows 10 και Windows 11 ξεκίνησαν να εμφανίζονται ειδοποιήσεις όταν ο χρήστης προσπαθήσει να κατεβάσει τον Chrome, με σκοπό να τους μεταπείσει να παραμείνουν στον Edge.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Neowin, κάποια από τα μηνύματα που εμφανίζονται (στα Αγγλικά) είναι:

Microsoft Edge runs on the same technology as Chrome, with the added trust of Microsoft.

That browser is so 2008! Do you know what’s new? Microsoft Edge.

‘I hate saving money,’ said no one ever. Microsoft Edge is the best browser for online shopping.

Σταδιακά περισσότεροι χρήστες επιβεβαίωσαν ένα από τα παραπάνω μηνύματα σε Windows 11, όπως και σε Windows 10 αλλά σε μικρότερο βαθμό. Τα συγκεκριμένα pop-ups δε συνηθίζεται να εμφανίζονται στην ιστοσελίδα και προβάλλονται από τον Edge.

Τα συγκεκριμένα μηνύματα διαφέρουν από αυτά που προβάλλει η Google, τα οποία εμφανίζονται όταν χρησιμοποιήσει κάποιος τις υπηρεσίες της (Gmail και Drive για παράδειγμα) και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα, προσπαθώντας να πείσει τους χρήστες να κάνουν τη μετάβαση από Edge σε Chrome.

Η προσπάθεια αυτή της Microsoft έρχεται τρία χρόνια μετά τις δοκιμές της εταιρείας στα Windows 10, ειδοποιώντας τους χρήστες να μην εγκαταστήσουν Chrome ή Firefox. Οι δοκιμές αυτές δεν έγιναν ποτέ δημόσια ή σε μεγάλη κλίμακα, αλλά τώρα βλέπουμε όλο και περισσότερους χρήστες να αναφέρουν πως έλαβαν τη συγκεκριμένη ειδοποίηση.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από την απόπειρα της εταιρείας να κάνει δυσκολότερη την αλλαγή του προεπιλεγμένου browser με τα Windows 11, αναγκάζοντας τους χρήστες του λειτουργικού να χρησιμοποιούν Edge μέσω ενημερώσεων του λειτουργικού.

14

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό