35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου: Πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Κανονικά διεξάγεται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας η κίνηση των οχημάτων στο σύνολο των λωρίδων κυκλοφορίας της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στον κλάδο προς Κόρινθο, μετά την ανάφλεξη του βυτιοφόρου το βράδυ της Παρασκευής σε γέφυρα της Παλαιάς Εθνικής Οδού στην περιοχή του Ισθμού Κορίνθου.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημείωσε πως «μέσα σε διάστημα περίπου δύο ημερών από το επικίνδυνο συμβάν της ανάφλεξης του βυτιοφόρου, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας συνεργάστηκαν αποτελεσματικά ώστε να προχωρήσουν τάχιστα οι αναγκαίες εργασίες και να αποδοθεί στους πολίτες η Νέα Εθνική Οδός. Με αδιάκοπη εργασία, νυχθημερόν, καθαιρέθηκε το τμήμα της γέφυρας που είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές από το θερμικό φορτίο και ακολούθησε η αποκατάσταση του οδοστρώματος στο τμήμα που έγιναν οι εργασίες.

ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Επόμενο βήμα είναι η μελέτη και η ανακατασκευή της γέφυρας που καταστράφηκε, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες τεχνικές λύσεις, τον προϋπολογισμό, αλλά και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Σκοπός μας είναι η υλοποίηση του έργου τους επόμενους μήνες, ενώ στο μεσοδιάστημα θα αναζητηθούν τρόποι εναλλακτικών διελεύσεων προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής».

Με τη σειρά του, ο υφυπουργός αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, υπογράμμισε πως «παρά τη δυσκολία του προβλήματος που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά και της χρονικής συγκυρίας κατά την οποία συνέβη το γεγονός, οι 48 ώρες που μεσολάβησαν μέχρι την απόδοση της εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών στην κυκλοφορία είναι η απόδειξη ότι μπορούμε. Μπορούμε, με αποφασιστικότητα, συντονισμό, συνεργασία και ταχύτητα.

ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με δύο από τις εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν στο κατασκευαστικό σχήμα που υποστηρίζει την εταιρεία παραχώρησης “Ολυμπία Οδός”, τις «ΑΚΤΩΡ» και «ΑΒΑΞ», πέτυχαν να ανταποκριθούν στις πιεστικές απαιτήσεις του εγχειρήματος της αποκατάστασης της κυκλοφορίας στην εθνική οδό, που δεν υπήρξε καθόλου εύκολη υπόθεση.

Το στοίχημα πλέον είναι διπλό: Πρώτον, να διασφαλίσουμε τις μετακινήσεις, αδαπάνως για τους ίδιους, όλων όσοι μέχρι τώρα έκαναν χρήση του τμήματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού, που για αρκετούς μήνες θα παραμείνει αποκλεισμένο. Δεύτερον, να συμπιέσουμε αυτόν τον χρόνο, να κατασκευάσουμε το συντομότερο δυνατόν τη νέα γέφυρα, σε αντικατάσταση αυτής που αναγκαστήκαμε να κατεδαφίσουμε, λόγω των μη ανατάξιμων βλαβών τις οποίες διαγνώσαμε από την πρώτη στιγμή, χωρίς μάλιστα να διαταράξουμε τις μετακινήσεις στην εθνική οδό. Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε ήδη».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό