22.6 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Νέα διαδραστική πλατφόρμα ενημέρωσης επιχειρήσεων για επιδοτήσεις και δανειοδοτήσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη νέα, διαδραστική πλατφόρμα, που απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, κάθε κλάδου και μεγέθους, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Πρόκειται για έναν διαδραστικό μηχανισμό, που είναι διαθέσιμος από σήμερα, μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις μπορούν άμεσα, εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα να ενημερώνονται για τα προγράμματα επιδοτήσεων, επιχορηγήσεων και δανειοδοτήσεων, στα οποία μπορούν να υπαχθούν.

Ο χρόνος που απαιτείται για κάθε επιχείρηση κυμαίνεται από μόλις ένα έως τρία λεπτά, ανάλογα με το είδος του προγράμματος, που επιθυμούν.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε σχετικά κατά την παρουσίαση: «Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, ο θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας στα θέματα της οικονομίας, για άλλη μία φορά επιβεβαιώνει τον ρόλο του και είναι αρωγός στην επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του αλλά και ακούγοντας τα μέλη του (οικονομολόγους – λογιστές) που έχουν καθημερινή επαφή με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, προχώρησε στη δημιουργία μίας πλατφόρμας που θα ενημερώνει για δράσεις χρηματοδότησης και νέων ρυθμίσεων.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι μέσω ενός νέου πληροφοριακού συστήματος, ο χρήστης να λαμβάνει αποτελεσματική και ουσιαστική πληροφόρησης αναφορικά με τις βασικές οικονομικές ρυθμίσεις καθώς και τις δυνατότητες κρατικής ενίσχυσης που αφορούν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Συνεπώς, θα παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε εξειδικευμένη πληροφόρηση που θα αφορά στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, σημείωσε: «Με τη δημιουργία αυτής της διαδραστικής πλατφόρμας ικανοποιούμε μια βασική ανάγκη των επιχειρήσεων, οι οποίες αναζητούν σχετικές πληροφορίες από την περίοδο της πανδημίας.

Στόχος μας είναι να εξελίσσουμε διαρκώς τον μηχανισμό αυτόν, ώστε να εξοικονομούμε ακόμα περισσότερο χρόνο και χρήμα για τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και τους συμβούλους τους».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό