18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέα γραφεία ΚΚΕ στην Χαλκίδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη Χαλκίδα βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Κουτσούμπας προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ, αλλά και να μιλήσει στην εκδήλωση – συναυλία που ακολούθησε για να γιορταστούν τα 104 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος και η απόκτηση των νέων γραφείων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το κτίριο των νέων γραφείων ονομάζεται «Κτίριο Θύμιος Καψής “Ανάποδος”» προς τιμήν του θρυλικού αντάρτη του ΕΛΑΣ και διοικητή του Ανεξάρτητου Τάγματος Εύβοιας του ΔΣΕ Θύμιου Καψή «Ανάποδου» και θα στεγάσει εκτός από την Επιτροπή Περιοχής της Ανατολικής Στερεάς, την Οργάνωση της ΚΝΕ, την Τομεακή Επιτροπή της Εύβοιας και τον Ριζοσπάστη.

Η απόκτηση των νέων γραφείων αποτέλεσε για τις οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στην περιοχή μια ηθική δέσμευση απέναντι στην οικογένεια του Θυμιού Καψή και ιδιαίτερα στην αδελφή του, Ευσταθία Καψή μαχήτρια του ΔΣΕ, η οποία μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος συνέβαλε να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη και η ιστορία του καπετάν Ανάποδου και του Ανεξάρτητου Τάγματος της Εύβοιας του ΔΣΕ. Μάλιστα η Ευσταθία Καψή με την οικονομική της προσφορά στη μνήμη του αδελφού της έδωσε το έναυσμα για την απόκτηση των νέων γραφείων του ΚΚΕ στη Χαλκίδα.

Όπως αναφέρθηκε και στην εκδήλωση, ο στόχος για την απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων έγινε κατορθωτός χάρη στην οικονομική προσφορά όχι μόνο των μελών του κόμματος και της ΚΝΕ, αλλά και απλών ψηφοφόρων του ΚΚΕ, αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και των οικογενειών τους, αλλά και στην εθελοντική εργασία που προσέφεραν δεκάδες μέλη και φίλοι του κόμματος από τις πόλεις της Στερεάς και την Αθήνα.

Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε η εκδήλωση – συναυλία για τον εορτασμό των 104 χρόνων του ΚΚΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης πολιτικής εξόρμησης που πραγματοποιούν οι κομματικές οργανώσεις με το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση – συναυλία πλαισιώθηκε από αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι στην οποία πήραν μέρος ο  Μανόλης Ανδρουλιδάκης, η Ρίτα Αντωνοπούλου και η Πολυξένη Καράκογλου. Προηγήθηκε μουσικοθεατρικό δρώμενο προς τιμήν του Θύμιου Καψή και των αγωνιστών του Ανεξάρτητου Τμήματος Εύβοιας του ΔΣΕ από τη νεοσύστατη θεατρική ομάδα της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό