24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα γκάμα SUV φέρνει η Mazda στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Έρχονται τους επόμενους μήνες μοντέλα CX-60, CX-80 και το νέο MX-30 με περιστροφικό κινητήρα-γεννήτρια
Τα πλάνα της σχετικά με τη διεύρυνση της γκάμας των SUV της από το 2022 και μετά ανακοίνωσεη Mazda Motor Corporation. Δύο νέα μοντέλα από την ομάδα προϊόντων της εταιρείας, το Mazda CX-60 και το CX-80, πρόκειται να παρουσιαστούν σε ολόκληρη την Ευρώπη τα επόμενα δύο χρόνια.Για να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση στην κατηγορία, η μάρκα θα προσφέρει στους Ευρωπαίους πελάτες της μία μεγάλη γκάμα επιλογών μοντέλων SUV, που θα συνδυάζουν τις πιο πρόσφατες περιβαλλοντικές επιδόσεις με την οδηγική ευχαρίστηση.
Ταυτόχρονα, στις ΗΠΑ και σε ορισμένες αγορές εκτός Ευρώπης, θα παρουσιαστούν τα νέα CX-70 και το CX-90 με φαρδύτερο αμάξωμα, και το CX-50 από την ομάδα της μικρής πλατφόρμας.
Τα νέα Ευρωπαϊκά μοντέλα, το Mazda CX-60 και CX-80, θα δημιουργήσουν μία θετική μέσο και μακροπρόθεσμη επιχειρηματική ανάπτυξη. Εκμεταλλευόμενη πλήρως την εξέλιξη των εργοστασίων και τη στρατηγική της παραγωγής, η οποία ενσωματώνει την τεχνολογία Skyactiv, τον ομαδικό προγραμματισμό, και την ευέλικτη παραγωγή, η Ιαπωνική εταιρία πρόκειται να διευρύνει τη γκάμα των SUV της, χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες.

Προσφέροντας δύο και τρεις σειρές καθισμάτων, το CX-60 και το CX-80 αντίστοιχα, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην Ευρωπαϊκή αγορά των plug-in υβριδικών μοντέλων, καθώς θα εφοδιάζονται με τέσσερις βενζινοκινητήρες σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα. Θα παρουσιαστούν επίσης και ο νέας γενιάς Skyactiv-X 6κύλινδρος (straight-six) βενζινοκινητήρας και ο diesel κινητήρας Skyactiv-D, σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, συνδυάζοντας υψηλή απόδοση με εξαιρετικές περιβαλλοντικές επιδόσεις.

Επιπλέον, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, θα λανσαριστεί μια νέα έκδοση του πρώτου ηλεκτρικού (EV) μοντέλου μαζικής παραγωγής της Mazda, του MX-30, που ενσωματώνει πολλαπλές τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό περιστροφικό κινητήρα της Mazda ως γεννήτρια.Από το 2025 περίπου, η εταιρεία θα παρουσιάσει μια σειρά από νέα προϊόντα βασισμένα πάνω σε μια νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα (EV). Παράλληλα με αυτά τα νέα μοντέλα, το CX-5, το οποίο έχει αναβαθμιστεί πρόσφατα, παραμένει ένα από τα βασικά μοντέλα της μάρκας παγκοσμίως όπως και το CX-30.
Νίκος Τσάδαρης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό