20.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νέα απόφαση για κλειστά σχολεία στην Αττική

Ειδήσεις Ελλάδα

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής έκανε γνωστό ότι δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης αύριο Τετάρτη (8 Φεβρουαρίου) και τα υπερτοπικού χαρακτήρα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, κ.α.), λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας σημειώνεται ότι η απόφαση κρίθηκε αναγκαία καθώς οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων δεν προέρχονται μόνο από το δήμο στον όποιο αυτά λειτουργούν, αλλά και από άλλους δήμους στους οποίους συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα λόγω κακοκαιρίας.

Επιπλέον, λόγω της εξελισσόμενης της κακοκαιρίας και σε συνέχεια της απόφασης που προηγήθηκε για το σύνολο των σχολείων στην Αττική, μετά από σχετικά αιτήματα των δημοτικών αρχών κλειστά θα είναι αύριο Τετάρτη όλα τα σχολεία στους δήμους Φιλοθέης -Ψυχικού και Μαραθώνα.

Σε νέα, νυχτερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής αναφέρονται τα εξής:

«Δεδομένων των συχνών καιρικών μεταβολών, διευκρινίζεται ότι τα υπερτοπικά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, Ειδικά Σχολεία κ.α.) δύνανται να παραμείνουν ανοιχτά εάν το αποφασίσουν οι διευθυντές τους.

Επίσης μετά από αίτημα του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου αύριο Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Δημοτική Κοινότητα (ΔΚ) Πικερμίου καθώς επίσης τα Ειδικά Σχολεία και το ΕΠΑΛ. Αντίθετα στη ΔΚ Ραφήνας θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία όλων τα βαθμίδων, όπως και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου».

Σχολεία: Πού θα είναι κλειστά την Τετάρτη στην Αττική – Λαϊκές: Όλες ανοιχτές

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό