16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέα αναδιπλούμενα τηλέφωνα από τη Samsung: Πώς επιχειρεί να τα κάνει «mainstream»

Ειδήσεις Ελλάδα

H Samsung αποκάλυψε τα νεότερα high-end αναδιπλούμενα τηλέφωνά της την Τετάρτη σε χαμηλότερες τιμές από ό,τι πέρυσι, σε μια προσπάθεια να τα καταστήσει «mainstream» και να τα καθιερώσει στη συνείδηση του ευρέος κοινού.

Το 5G-enabled Galaxy Z Fold3, με κύρια οθόνη των 7,6 ιντσών, έρχεται στα 1.799,99 δολάρια στις ΗΠΑ, και το «clamshell» Galaxy Z Flip3 στα 999,99 δολάρια, τη στιγμή που οι τιμές των περσινών μοντέλων ήταν στα 1.999 και 1.380 αντίστοιχα. Όπως γράφει το Reuters, οι συσκευές αυτές θα λανσαριστούν στις 27 Αυγούστου σε αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη.

«Υπάρχει σίγουρα ζήτηση για μεγαλύτερες οθόνες, καθώς οι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερο media content, και τα αναδιπλούμενα είναι η μόνη μορφή που κάνει τις μεγάλες οθόνες πολύ φορητές… το ζήτημα είναι το εμπόδιο της τιμής» είπε ο Παρκ Σουνγκ-σουν, αναλυτής στην Cape Investment & Securities.

Τα αναδιπλούμενα, με περίπου 8,6 εκατ. μονάδες να αναμένεται να διατεθούν φέτος, αναμένεται να αντιστοιχούν μόλις στο 0,6% των εκτιμώμενων 1,447 δισ. smartphones που θα διατεθούν. Ωστόσο είναι πάνω από τα διπλάσια σε σχέση με τα 3 εκατ. αναδιπλούμενα που διατέθηκαν το 2020, και η Samsung θα ηγηθεί της συγκεκριμένης αγοράς, με μερίδιο άνω του 88%, σύμφωνα με την Counterpoint Research.

Πέρα από τις μειώσεις τιμών, για τις οποίες αναλυτές λένε ότι θα βοηθούσαν στην αύξηση της ζήτησης σε ΗΠΑ και ίσως Κίνα, τα αναδιπλούμενα της Samsung που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη είχαν πιο ελαφρύ και λεπτό σχεδιασμό, ανθεκτικότητα και συμβατότητα με στυλό, που θα μπορούσε να προσελκύσει χρήστες των Galaxy Note. Πάντως η εταιρεία έχει πει ότι δεν σταματά το Note.

To Fold3 έχει οθόνη 6,2 ιντσών και μπορεί να ξεδιπλωθεί και να γίνει tablet με οθόνη των 7,6 ιντσών. Το μικρότερο Flip3 έχει οθόνη 6,7 ιντσών που διπλώνεται στα δύο έτσι ώστε να μπορεί να χωράει ευκολότερα σε τσέπες ή τσάντες. Επίσης, η εξωτερική οθόνη είναι στις 1,9 ίντσες, για να μπορεί κανείς να βλέπει ενημερώσεις χωρίς να ανοίγει τη συσκευή.

Ο Μαρκ Νότον της Samsung είπε στο BBC News πως έχει πλέον έρθει η ώρα τα αναδιπλούμενα να γίνουν «mainstream», καθώς πλέον έχουν εξελιχθεί και βελτιωθεί όλα τα hardware χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό