29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Μ. Χρυσοχοΐδης: Διαρκής επαγρύπνηση, καμία ολιγωρία – Η μεθόριος είναι ασφαλής

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη διαρκή επαγρύπνηση των ελληνικών αρχών στον Έβρο υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή, λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι η φύλαξη της ελληνοτουρκικής μεθορίου ενισχύεται με 400 αστυνομικούς.

«Το ότι είμαι στον Έβρο δεν αποτελεί είδηση, εδώ χτυπάει η καρδιά της πατρίδας, φυλάσσουμε τα σύνορα. Συντονίζουμε το έργο της ασφάλειας των συνόρων, χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, καμία ολογωρία, κανένας εφησυχασμός» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Τόνισε επίσης πως η κυβέρνηση, με εντολή του Πρωθυπουργού υλοποιεί «ένα συγκεκριμένο σχέδιο με απόλυτη ψυχραιμία». «Υπηρετούμε ένα σχέδιο, δεν συμβαίνει τίποτε το έκτακτο, τίποτε που πρέπει να μας ανησυχεί. Ένα πράγμα πρέπει να μας ανησυχεί: η ασφάλειά μας» είπε.

Σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή διευκρίνισε οτι επανέρχονται οι δυνάμεις στο σημείο «μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας». Όπως ανέφερε, οι αστυνομικοί αυτοί θα αντικατασταθούν στη συνέχεια με τους νέους αστυνομικούς που έχουν προσληφθεί, μετά το τέλος του Σεπτεμβρίου όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή τους και οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν «στα σπίτια τους και στις υπηρεσίες τους».

«Με ψυχραιμία και σχέδιο φυλάσσουμε τα σύνορά μας. Κατασκευάζουμε τον φράχτη στη βάση των συμφερόντων της χώρας. Οι φύλακές μας είναι εδώ, η Frontex είναι εδώ, η μεθόριος είναι ασφαλής και θα παραμείνει ασφαλής όσο η κυβέρνηση είναι παρούσα, έχει στρατηγική και επαγρυπνεί σε καθημερινή βάση» διαβεβαίωσε.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό