24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μόνο η McLaren θα κάνει αλλαγές στο μονοθέσιο της το 2021

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ακύρωση του πρώτου αγώνα της F1 για το 2020, το GP Αυστραλίας εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ήταν η απαρχή για ένα ντόμινο ενεργειών και αποφάσεων που κρίνουν πολλά τόσο για την φετινή χρονιά, όσο και για τις μελλοντικές. Όπως ξέρεις, μέχρι στιγμής μετράμε έξι αναβληθέντα GP (Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνα, Ολλανδία, Ισπανίας) και δύο ακυρωθέντα (Αυστραλία και Μονακό), κάτι που ανάγκασε την FIA και την Formula 1 να μεταθέσουν για το 2022 την ισχύ των νέων κανονισμών που θα διέπουν το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα του πλανήτη.

Παράλληλα, οι ομάδες συμφώνησαν να παγώσει η εξέλιξη του πλαισίου, των κιβωτίων ταχυτήτων και των αναρτήσεων έως τα τέλη του 2021, κάτι που σημαίνει ότι τα μονοθέσια του 2021 θα είναι πρακτικά ίδια με αυτά που θα δούμε το 2020, αν και εφόσον πραγματοποιηθεί το φετινό πρωτάθλημα. Έτσι, οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν μόνο την αεροδυναμική των μονοθέσιων τους.
Στο τέλος του 2020, όμως, λήγει το συμβόλαιο της McLaren F1 Team με την Renault για την παροχή power units από την δεύτερη στην πρώτη, καθώς η βρετανική ομάδα έχει συμφωνήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο να τοποθετήσει τα power units Mercedes στα μονοθέσια της, από το 2021.

Η McLaren, όμως, πήρε την άδεια να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στο σασί του μονοθέσιου της, έτσι ώστε να μπορέσει να τοποθετήσει το power unit της γερμανικής εταιρίας, με τον επικεφαλής της McLaren, Andreas Seidl, να δηλώνει:
Θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές στο μονοθέσιο μας για να προσαρμόσουμε τον κινητήρα της Mercedes.

Η McLaren, ωστόσο, θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους δημοσιονομικούς κανονισμούς που θα επιβληθούν από την επόμενη σεζόν, καθώς θα αναγκαστεί να ξοδέψει χρήματα για το μονοθέσιο του 2021, όταν όλες οι άλλες ομάδες θα εξελίσσουν το μονοθέσιο για το 2022. Αυτό σίγουρα δεν είναι το ιδανικό σενάριο για την βρετανική ομάδα.

Τέλος, ο Andreas Seidl αποκάλυψε ότι το εργοστάσιο της αγωνιστικής ομάδας της McLaren θα παραμείνει κλειστό από τις 25 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, καθώς η F1 ανάγκασε τις ομάδες σε πρόωρες διακοπές, σε μια προσπάθεια της να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό