24.5 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Μυρωδιά «κλεισούρας» στα ντουλάπια; Δείτε πως θα απαλλαγείτε με 2 θαυματουργά tips

Ειδήσεις Ελλάδα

Κάθε φορά που ανοίγετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας (και όχι μόνο) έρχεστε αντιμέτωποι με την ενοχλητική μυρωδιά της κλεισούρας! Τα έχετε αφήσει αμέτρητες φορές ανοιχτά αλλά… κανένα αποτέλεσμα; Ψυχραιμία σας έχουμε 2 θαυματουργά tips.

Γενικά τα ντουλάπια της κουζίνας τείνουν να συσσωρεύουν δυσάρεστες οσμές, λόγω της υγρασίας που συγκεντρώνεται σε αυτά. Για παράδειγμα η υψηλή παραγωγή υδρατμών στον χώρο κατά το μαγείρεμα ανεβάζει τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας παντού και φυσικά και μέσα στα ντουλάπια. Γι’ αυτό διατηρείστε την κυκλοφορία του αέρα στο σπίτι ανοίγοντας τακτικά τις πόρτες και τα παράθυρα.

Φυσικά θα ελέγξετε και την γύρω περιοχή του ντουλαπιού που έχει το πρόβλημα για τυχόν διαρροή νερού. Αν υπάρχει τέτοιο θέμα, θα πρέπει άμεσα να λυθεί από έναν ειδικό. Η μυρωδιά μπορεί ακόμη να οφείλεται σε τρόφιμα, κυρίως αν έχουν μείνει στο ντουλάπι χωρίς να είναι η συσκευασία τους καλά κλεισμένη. Αλλά και η παλαιότητα των ντουλαπιών γενικά δημιουργεί τέτοια θέματα.

Αν όμως έχετε κάνει τη γενική σας και το πρόβλημα της άσχημης μυρωδιάς παραμένει, ήρθε η ώρα να δείτε δύο θαυματουργά tips: 

Βράστε σε ένα κατσαρολάκι ένα φλιτζάνι φρέσκο γάλα και έπειτα τοποθετείστε το στο χαμηλότερο ράφι του ντουλαπιού της κουζίνας. Κλείσε αμέσως το ντουλάπι και άφησε το γάλα να δράσει όλο το βράδυ.Τοποθετείστε ένα μπολ με φρέσκους κόκκους καφέ μέσα στο ντουλάπι/α κι έπειτα κλείστε το καλά. Η δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστεί μετά από λίγες ώρες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό