35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Μυρτώ Πισπινή για την απώλεια του γιού της – «Δημιούργησα μια ομάδα πενθούντων γονιών»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της ηθοποιού για την απώλεια του γιού της

Σε μία σπάνια εξομολόγηση ψυχής προχώρησε η Μυρτώ Πισπινή.

Η ηθοποιός που γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στη σειρά «Καλημέρα Ζωή» μίλησε για την απώλεια του γιού της και το ίδρυμα που δημιούργησε για γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους.

«Ο μόνος λόγος που το τελευταίο διάστημα βγαίνω σε κάποια Μέσα, είναι γιατί θέλω να ενημερώσω τον κόσμο, επειδή έχασα πριν δυο χρόνια τον γιο μου. Ήρθα για πρώτη φορά στη ζωή μου αντιμέτωπη με την τεράστια δυσκολία που έχει ένα πένθος. Δεν είχα χάσει ούτε τους γονείς μου, δεν ήξερα πως είναι. Λίγους μήνες μετά τον θάνατο του γιου μου δημιούργησα μία ομάδα πενθούντων γονέων επειδή δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα τέτοια ομάδα στήριξης», είπε αρχικά η Μυρτώ Πισπινή.

«Αν υπήρχε κάποια ομάδα σαν αυτή όταν έφυγε από τη ζωή ο γιος μου, ήμουν διατεθειμένη να μετακομίσω και σε άλλη πόλη για να βρίσκομαι εκεί», είπε στη συνέχεια ηθοποιός.

«Δημιούργησα αυτή την ομάδα εδώ και έναν χρόνο. Συναντιόμαστε μαζί με άλλους γονείς που έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο κάθε Σάββατο σε έναν χώρο που μας παραχωρεί ο Δήμος Κηφισιάς. Το παλεύουμε όσο μπορούμε και εκεί που καταλήγουμε πάντα είναι ότι πρέπει να αναπτυχθεί μέσα μας μια αίσθηση υπομονής. Πρέπει να αφήνεσαι σε αυτό που συμβαίνει, γιατί αν το πολεμήσεις μπορεί να τρελαθείς. Είναι ένα τσουνάμι που έρχεται και αν εσύ τρομάξεις από αυτό το τσουνάμι που έρχεται και σε κατακλύσει και πας να το αποφύγεις, υπάρχει περίπτωση να πέσεις σε ουσίες να αρρωστήσεις και σωματικά και ψυχικά. Πέρα από την ψυχοθεραπεία ίσως στην αρχή χρειαστεί και κάποια φαρμακευτική αγωγή. Πάντα πρέπει να υπάρχουν δίπλα μας φίλοι. Ο χειρότερος σύμβουλος είναι η μοναξιά. Αν ο πόνος είναι χίλια, με τη μοναξιά γίνεται εκατομμύρια», συμπλήρωσε η Μυρτώ Πισπινή.

Σχετικές ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό