20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπόρις Τζόνσον Απολογία για το πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ

Ειδήσεις Ελλάδα

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι παρέστη σε πάρτι που διοργανώθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown στις 20 Μαΐου 2020.

Άρχισε την εμφάνισή του στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων απολογούμενος για το γεγονός. Όπως ανέφερε, γνωρίζει «τις θυσίες και τις αγωνίες» που έκαναν οι πολίτες, γνωρίζει επίσης την «οργή» που νιώθουν με τον ίδιο και την κυβέρνησή του διότι αισθάνονται ότι οι κανόνες παραβιάστηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ από εκείνους που φτιάχνουν τους κανόνες.

«Ξέρω ότι υπήρξαν πράγματα που απλώς δεν κάναμε σωστά και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη», είπε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, λέγοντας ότι πήγε στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ γύρω στις 6 το βράδυ της 20ής Μαΐου για να ευχαριστήσει το προσωπικό για τη σκληρή δουλειά του και επέστρεψε στο γραφείο του 25 λεπτά αργότερα.

Όπως είπε, θεώρησε ότι επρόκειτο για επαγγελματική εκδήλωση, παρά το ότι η πρόσκληση από τον ιδιαίτερο γραμματέα του αναφερόταν σε κοινωνική εκδήλωση με ποτά.

Παραδέχθηκε ότι εκ των υστέρων αντιλαμβάνεται πως θα έπρεπε να είχε ζητήσει από όλους να φύγουν από τον κήπο. Αν και όπως σημείωσε η εκδήλωση ήταν «τεχνικά εντός των κανόνων», εκατομμύρια πολίτες διαφωνούν.

Ολοκλήρωσε τη δήλωσή του επαναλαμβάνοντας τις «εγκάρδιες απολογίες» του προς τους πολίτες και ζητώντας να επιτραπεί να ολοκληρωθεί η έρευνα που έχει διαταχθεί για τα γεγονότα εκείνης της ημέρας και για άλλες καταγγελίες περί πάρτι.

Απαντώντας, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης σερ Κιρ Στάρμερ είπε ότι «μετά από μήνες εξαπάτησης και παραπλάνησης», ένας «αξιοθρήνητος Πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να αποκαλυφθεί.

«Η δικαιολογία του ότι δεν αντιλήφθηκε πως βρισκόταν σε πάρτι είναι τόσο γελοία που είναι προσβλητική για το βρετανικό κοινό», είπε ο κ. Στάρμερ, καλώντας τον Μπόρις Τζόνσον «να κάνει το αξιοπρεπές και να παραιτηθεί».

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό