27.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Μπόνους 2.100 ευρώ και δωρεάν στέγη σε γιατρούς που θα πάνε σε νησιά – Έντονες αντιδράσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Πλαίσιο κινήτρων για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν τους καλοκαιρινούς μήνες στα νησιά  προωθεί η κυβέρνηση το οποίο προβλέπει τη χορήγηση 2.100 ευρώ το μήνα (επιπλέον του μισθού) και δωρεάν στέγαση με μέριμνα του δήμου.

Ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσει του τόνισε ότι η ρύθμιση αυτή που πήρε το πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το προσεχές διάστημα. 

Μιλώντας στο Action24 η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη υποστήριξε ότι το μπόνους δεν φτάνει, η μόνιμη κατοικία θα πρέπει να παραχωρείται για όλο τον χρόνο και όχι το καλοκαίρι 3-4 μήνες να τους διώχνουν προκειμένου να τα νοικιάσουν στους τουρίστες. Επιπλέον όπως είπε θα πρέπει να υπάρχει ταβάνι χρόνου για 3 χρόνια που θα μένει στο νησί ένας γιατρός ώστε να μη νιώθει ότι θα μένει εκεί μόνιμα.

Από την πλευρά του ο γγ της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου σημείωσε ότι «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι» κι έθεσε θέμα αυτοτελούς φορολόγησης των επιπλέον εισοδημάτων.

Ο κ. Παπανικολάου κατήγγειλε ότι η Πολιτεία παίρνει από τις μεγάλες πόλεις τους γιατρούς και τους στέλνει τους καλοκαιρινούς μήνες στα νησιά ώστε να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις.

Τόνισε ότι παρόμοιες εξαγγελίες έγιναν και τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν λειτούργησαν γιατί τα τελικά ποσά είναι πολύ μικρότερα από όσα εξαγγέλλονται και ο εκάστοτε γιατρός εφόσον δεν καλύπτονται οι υπόλοιπες οργανικές θέσεις, θα πρέπει να κάνει τον καμικάζι. Έχουν δε καεί οι γιατροί καθώς αναιρούνται από την Πολιτεία οι ρήτρες μετακίνησης και αυτοί τελικά εξωθούνται σε παραίτηση

Εξάλλου επέμεινε στη δημιουργία ενός πολυδύναμου νοσοκομείου στις Κυκλάδες με όλες τις ειδικότητες ώστε να μη χρειάζεται η μετακίνηση γιατρών.

Σε παρέμβασή του ο δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ έθεσε επιτακτικά το θέμα του χρόνου: «Πάνω απ’ όλα είναι 19/6, πότε θα γίνει η νομοθετική ρύθμιση; διερωτήθηκε και πρόσθεσε:  Κι αυτή θα αφορά τα μεγάλα νησιά, με τα μικρότερα τί θα γίνει;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό