21.8 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις η Volkswagen

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volkswagen εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης δραστικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων του κλεισίματος εργοστασίων και αναγκαστικών απολύσεων στη Γερμανία, στο πλαίσιο μιας σημαντικής πρωτοβουλίας μείωσης του κόστους παραγωγής εν μέσω της στροφής προς τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει στην εξοικονόμηση 10 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2026, ενώ το ενδεχόμενο κλείσιμο εργοστασίων ακούγεται για πρώτη φορά στην 87χρονη ιστορία της VW.

Η εταιρεία δέχεται πιέσεις από το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην Ευρώπη και τη μείωση της ανταγωνιστικότητας στη Γερμανία.

Τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια μεγάλη σύγκρουση με τα ισχυρά εργατικά συνδικάτα, ιδιαίτερα με το IG Metall, το οποίο έχει ορκιστεί να αντισταθεί σε κάθε σχέδιο που απειλεί τις θέσεις εργασίας.

Το συμβούλιο εργαζομένων της VW επέκρινε τη διοίκηση για κακές αποφάσεις, όπως οι καθυστερήσεις στην ανάπτυξη υβριδικών και προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Blume, ο οποίος ηγείται επίσης της Porsche, αντιμετωπίζει μια σημαντική πρόκληση στην διευθέτηση αυτής της πιθανής εργατικής διαμάχης.

Με σχεδόν 300.000 εργαζόμενους στη Γερμανία, οι προσπάθειες αναδιάρθρωσης της VW είναι εξαιρετικά δύσκολες, ειδικά καθώς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν σημαντική επιρροή στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό