18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπουλμπασάκος στο : Τα νοσοκομεία αντέχουν μια εβδομάδα ακόμα υπό αυτές τις συνθήκες

Ειδήσεις Ελλάδα

«Καμπανάκι» για την πορεία της πανδημίας και τη μετάλλαξη Όμικρον έκρουσε ο  διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος μιλώντας στο – Ποια είναι η κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας – Πόσο αντέχει το ΕΣΥ

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε στο , όπου περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία με την μετάλλαξη Όμικρον.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Σύμφωνα με τον ίδιο «έχει αρχίσει η πίεση από τα νέα κρούσματα. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι στο προηγούμενο πανδημικό κύμα είχαμε αναπτύξει 190 κλίνες co περίπου στο νοσοκομείο μας. Αυτή την στιγμή έχουμε καλυμμένες της 160. Αν έχουμε ακόμα 50 εισαγωγές θα φτάσουμε τον αριθμό του προηγούμενου κύματος».

Και πρόσθεσε: «το θετικό αυτή την φορά είναι ότι δόθηκε σαν κλινική co το Σισμανόγλειο και έχω την αίσθηση ότι και οι ιδιωτικές κλινικές θα συμβάλουν στα περιστατικά co. Αυτό θα είναι μια ανάσα γιατί πλέον και με τις ΜΕΘ είμαστε πολύ στρυμωγμένα. Υπό αυτές τις συνθήκες που έχουμε τώρα αντέχουμε μια εβδομάδα. Όταν βλέπουμε να είναι καλυμμένες οι ΜΕΘ πάνω από το 90% σημαίνει ότι δεν μπορούν πλέον να απορροφήσουν περιστατικά».

Η κατάσταση στη χώρα

Υψηλός και σήμερα ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοινώνεται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ. Η μετάλλαξη Όμικρον έχει φέρει την τεράστια διασπορά του ιού στην κοινότητα, με τις τελευταίες δυο εβδομάδες να φέρνουν αυξήσεις στις μολύνσεις, αλλά και στις νοσηλείες γεγονός που σήμανε ξανά συναγερμό στους αρμόδιους και οδήγησε σε νέα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν 29.334 κρούσματα, ενώ δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν 78 νέοι θάνατοι σε ένα 24ωρο. Παράλληλα, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 632 συμπολίτες μας. Παράλληλα, οι εισαγωγές ήταν ξανά αυξημένες κατά 3,2%, φτάνοντας τις 612 σε μια ημέρα.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 29.334, εκ των οποίων 87 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.451.354 (ημερήσια μεταβολή +2.1%), εκ των οποίων 50.0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 447 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.610 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.263 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 632 (58.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 538 (85.13%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 94 (14.87%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.808 ασθενείς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο .

Ο δήμαρχος που αγόρασε τα PCR Test έναντι 27 ευρώ – «Δεν είναι μαγικά, δημοπρασίες κάναμε»

Χατζηγεωργίου: «Θα ξεσπούσα απίστευτα άσχημα» – Οι λόγοι που αποχώρησε από το Survivor ()

Αθλιότητες στον Παρθενώνα: Εντολή Μενδώνη για προκαταρκτική εξέταση – Σάλος και αντιδράσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό