24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπορούν να γίνουν τα ταξίδια στο χρόνο; – Η NASA δίνει την απάντηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι πειράματα έχουν κάνει οι επιστήμονες

Με αφορμή τον ισχυρισμό ενός λεγόμενου «ταξιδιώτη του χρόνου» που είπε ότι γνώριζε το αποτέλεσμα του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, η NASA ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα.

Σύμφωνα λοιπόν με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία «στην πραγματικότητα όλοι ταξιδεύουμε στο χρόνο».

Η διαστημική υπηρεσία περιέγραψε ότι «η επιστήμη» λέει ότι το είδος του ταξιδιού στο χρόνο που βλέπουμε σε «ταινίες ή βιβλία επιστημονικής φαντασίας» θα μπορούσε να είναι πραγματικό.

Οι επιστήμονες έχουν κάνει πειράματα για να δείξουν ότι όσο πιο γρήγορα ταξιδεύεις, τόσο πιο αργά βιώνεις το χρόνο. Αυτό αποδείχθηκε από ένα πείραμα που εξέτασε δύο ρολόγια: το ένα έμεινε στη Γη και το άλλο πέταξε με αεροπλάνο.

Αφού το αεροπλάνο έκανε το γύρο του κόσμου, οι επιστήμονες συνέκριναν τα ρολόγια και διαπίστωσαν ότι αυτό που βρισκόταν στο αεροπλάνο που κινούνταν γρήγορα ήταν ελαφρώς πίσω από το ρολόι που βρισκόταν στο έδαφος, πράγμα που σημαίνει ότι ταξίδευε ελαφρώς πιο αργά στο χρόνο.

Η NASA κατέληξε στο συμπέρασμα: «Ναι, το ταξίδι στο χρόνο είναι πράγματι ένα πραγματικό πράγμα. Αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που πιθανώς έχετε δει στις ταινίες».

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό