24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπορεί να συνεχίσει μέχρι το 2035 το τρέχον VW Golf;

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι κατασκευαστές βρίσκονται αυτή τη στιγμή μεταξύ σφύρας και άκμονος. Από τη μία πρέπει να εξελίσσουν και να λανσάρουν αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα ώστε να μην απωλέσουν εκείνη την μερίδα του αγοραστικού κοινού τους που θέλει να κάνει την στροφή στη νέα τεχνολογία και από την άλλη, ιδίως δεδομένης της μείωσης στον ρυθμό με τον οποίο επεκτείνονται οι πωλήσεις των ηλεκτρικών, πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρουν θερμικά μοντέλα για εκείνους που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αγοράσουν ένα EV τώρα. Η πρόκληση της ισορρόπησης αυτών των δύο “πρέπει” είναι πάρα πολύ δύσκολη και γι’ αυτό μερικοί κατασκευαστές καταφεύγουν στην λύση της επιμήκυνσης της ζωής της τρέχουσας γενιάς κάποιων θερμικών μοντέλων τους με την τακτική των συνεχόμενων αναβαθμίσεων. Μέχρι στιγμής όμως, ελάχιστες έχουν κάνει την σύγχρονη εποχή αυτό που συζητά η Volkswagen: να κρατήσει ζωντανό ένα μοντέλο για περισσότερα από 15 χρόνια.

Όπως δήλωσε σε ολλανδικό μέσο ο επικεφαλής τεχνικής εξέλιξης της γερμανικής μάρκας, Kai Grunitz, το Volkswagen Golf και πιο συγκεκριμένα, η 8η γενιά του που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά, μπορεί να παραμείνει στην οικογένεια της εταιρίας μέχρι το 2035. Να θυμίσουμε ότι η τρέχουσα γενιά του Golf παρουσιάστηκε στα τέλη του 2019 και αυτό σημαίνει ότι μέχρι το 2035 θα κυκλοφορεί, έστω και με συνεχείς βελτιώσεις/αναβαθμίσεις, για 16 χρόνια. Αν μιλήσουμε για την αρχιτεκτονική, το Golf Mk8 χρησιμοποιεί την MQB Evo που παρουσιάστηκε το 2012, άρα μέχρι το 2035 που στοχεύει η VW, η πλατφόρμα θα κυκλοφορεί για 23 ολόκληρα χρόνια και το μόνο μοντέλο που κατάφερε να το κάνει αυτό τα τελευταία χρόνια επιτυχημένα είναι το Fiat 500. Στην υπόθεση του VW Golf βοηθά το γεγονός ότι σύμφωνα με τον Grunitz, η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί η τρέχουσα γενιά αναπαριστά την “MQB τελειότητα” όντας πλήρως εξελιγμένη και έχοντας λύσει όλα τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στην αρχή. Ακόμα κι έτσι όμως, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την μακροζωία του Golf Mk8.

Μία μικρή αλλαγή στους κανονισμούς, σε οποιοδήποτε από τα πολυάριθμα σετ κανονισμών που ορίζουν ένα μοντέρνο αυτοκίνητο, μπορεί να αποδειχθεί… μοιραία αν η συμμόρφωση της τρέχουσας γενιάς του Golf αποδειχθεί ασύμφορη για την γερμανική εταιρία, όμως αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει η Volkswagen. Με τα τρέχοντα δεδομένα λοιπόν, η VW θέλει να συνεχίσει με το Golf 8 μέχρι το 2035, οπότε θα αναγκαστεί να προσφέρει αποκλειστικά μία εκδοχή μηδενικών εκπομπών ρύπων. Θα συνεχίσει με την αναβάθμιση και την ανανέωση του Golf 8, τόσο σε επίπεδο design όσο και σε αυτό της τεχνολογίας, στον βαθμό που της επιτρέπει η αρχιτεκτονική βεβαίως ενώ παράλληλα εξελίσσει την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του ώστε να αποφύγει τα όποια λάθη οφείλονται στην επιτάχυνση του προγράμματος καθώς σίγουρα δεν επιθυμεί την επανάληψη μίας υπόθεσης αλά-ID.3.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό