18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπορεί να σηκώσει ταχύτητες μέχρι 30Gbps

Ειδήσεις Ελλάδα

Το WiFi 6 είναι σχετικά καινούργιο και τη δεδομένη στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν ελάχιστα routers που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο του. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη του WiFi 7, το οποίο θα προσφέρει ιδιαίτερα μεγάλες ταχύτητες, ακόμα και σε σύγκριση με τον προκάτοχο του.

Η σύγκριση με τα παλαιότερα πρωτόκολλα

Οι ταχύτητες που πιάνει το WiFi 6 είναι 9,6Gbps και το WiFi 5 προσφέρει μέγιστες ταχύτητες 3,5Gbps. Σύμφωνα με αναφορές, η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα του WiFi 7 είναι υπερτριπλάσια του WiFi 6 και σχεδόν 9 φορές μεγαλύτερη από αυτή του WiFi 5, καθώς θα αγγίζει τα 30Gbps.

Το WiFi 6 δεν είναι απλά γρηγορότερο από το WiFi 5, αλλά προσφέρει και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Επίσης, τα routers που τρέχουν το πρωτόκολλο του WiFi 6 υποστηρίζουν την ταυτόχρονη σύνδεση περισσότερων συσκευών. Επιπλέον, σε επίπεδο ασφάλειας, οι WiFi 6 συσκευές υποστηρίζουν το νεότερο πρωτόκολλο WP3.

Τι θα προσφέρει το νέο πρωτόκολλο

Το WiFi 6 εισήγαγε το MU-MIMO επιτρέποντας 8 ταυτόχρονες μεταδόσεις δεδομένων. Ενδεχομένως λοιπόν το WiFi 7 να λανσάρει το CMU-MIMO το οποίο θα υποστηρίζει 16 μεταδόσεις.

Επιπλέον, εκτός από τις 2.4GHz και 5GHz το νέο πρωτόκολλο αναμένεται να υποστηρίζει και συχνότητες 6GHz. Μάλιστα, θα υπάρχει η δυνατότητα οι τρεις ζώνες συχνοτήτων να λειτουργούν ταυτόχρονα.

Τέλος, το WiFi 6 802.11 ax χρησιμοποιεί ως μέθοδο διαμόρφωσης σήματος την 1024-QAM, ενώ το αντίστοιχο WiFi 7 θα κάνει χρήση της 4096-QAM.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό