20.1 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Μπλόφα Μπάιντεν το τελεσίγραφο στο Ισραήλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Politico, ο Αμερικανός πρόεδρος μπλοφάρει, στέλνοντας τελεσίγραφο στο Ισραήλ με προθεσμία ενός μήνα να βελτιώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να αποφύγει την αναστολή της Αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας. Απόδειξη αυτού είναι ότι τον περασμένο Αύγουστο, η ειδική απεσταλμένη του προέδρου Μπάϊντεν για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα Λιζ Γκράντε, ενημέρωσε διεθνείς οργανισμούς ότι η Ουάσιγκτον με εντολές του Αμερικανού προέδρου θα στηρίξει το Ισραήλ μέχρι τέλους και δεν έχει σκοπό να σταματήσει η να καθυστερήσει την παράδοση όπλων στο Τελ Αβίβ. Μάλιστα η κ. Γκράντε είπε πως η Ουάσιγκτον έχει σκεφτεί άλλους τρόπους για να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ να δράσει στη Γάζα, όπως για παράδειγμα με πίεση μέσω του ΟΗΕ.

Μάλιστα, η ειδική απεσταλμένη, υπογράμμισε ότι το Ισραήλ είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους των ΗΠΑ και πως ο Λευκός Οίκος δεν θα παίξει τον ρόλο του «κακού αστυνομικού» με τον Νετανιάχου.

Ο Μπάιντεν το παίζει σε διπλό ταμπλό

Και το ερώτημα που γεννάται εδώ είναι: γιατί μπλοφάρει ο Αμερικανός πρόεδρος; Μα γιατί προφανώς το παίζει σε διπλό ταμπλό και πλέον θέλει να τα έχει καλά με όλους (ας μην ξεχνάμε ότι σε 19 ημέρες έχουμε Αμερικανικές εκλογές και πως οι όποιες αμφιλεγόμενες αποφάσεις πάρει αναφορικά με το Ισραήλ μπορεί να πλήξουν και την Κάμαλα Χάρις), αγνοώντας τον κίνδυνο που αυτό μπορεί να κρύβει.

Η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις κατά του Ισραήλ αλλά και του ίδιου του Νετανιάχου. Είναι προφανές ότι εδώ και μήνες τώρα, ο Μπαιντεν δεν μπόρεσε να πείσει τον Νετανιάχου να κάνει πίσω. Συνεπώς, σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές αναγκάστηκε να στείλει ένα τελεσίγραφο στον Νετανιάχου (για τα μάτια του κόσμου), ότι αν δεν βελτιώσεις την κατάσταση σε 30 ημέρες κλείνει η κάνουλα των όπλων.

Πολλοί είναι εκείνοι στους πολιτικούς κύκλους της Ουάσιγκτον που δεν πίστεψαν ποτέ στο τελεσίγραφο αυτό, οι πληροφορίες που έρχονται τώρα αναφορικά με την ενημέρωση της ειδικής απεσταλμένης απλά το επιβεβαιώνουν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό