25.8 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

«Μπλόκο» στους τουρίστες λόγω λειψυδρίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι τουρίστες που έχουν κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο στο Κάπρι θα επιτραπεί να επιστρέψουν στο ιταλικό νησί, καθώς η τοπική διοίκηση εργάζεται για να εξασφαλίσει την παροχή νερού μετά τη ζημιά στο υδραγωγείο στην ηπειρωτική χώρα, η οποία στέρησε το τρεχούμενο νερό.

“Ετοιμάζουμε μια νέα λιγότερο περιοριστική διαταγή για να επιτρέψουμε την επιστροφή των κατοίκων, των ανθρώπων που έχουν δεύτερες κατοικίες, οι οποίες συχνά έχουν τη δική τους δεξαμενή νερού, και των τουριστών με κράτηση ξενοδοχείου. Θα είναι ευθύνη των ξενοδοχείων να διασφαλίσουν ότι έχουν νερό“, δήλωσε ο δήμαρχος του Κάπρι Πάολο Φάλκο στην ιταλική ενημερωτική εκπομπή TGCOM24.

Εντολή να σταματήσουν οι αφίξεις τουριστών

Νωρίτερα το Σάββατο ο Φάλκο είχε εκδώσει εντολή που σταμάτησε τις αφίξεις τουριστών, αφού κάποιοι σωλήνες που έσπασαν στην παραλιακή πόλη Castellammare di Stabia άφησαν τους κατοίκους του Κάπρι χωρίς νερό.

“Εργαζόμασταν όλη τη νύχτα για να … διασφαλίσουμε τις αποστολές νερού και τα βυτιοφόρα που μεταφέρουν νερό, τα οποία έφταναν. Ζητώ συγγνώμη από όλους, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα … η προτεραιότητά μου έπρεπε να είναι να αποτρέψω ένα επείγον περιστατικό υγειονομικής φύσεως”, πρόσθεσε.

Τον Μάιο και τον Ιούνιο, το Κάπρι ήταν ο πιο δημοφιλής ιταλικός προορισμός μεταξύ των ξένων τουριστών, οι οποίοι αντιπροσώπευαν το 84% του συνόλου των επισκεπτών της χώρας, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Lybra Tech, μιας εταιρείας που παρέχει τεχνολογικές λύσεις σε ξενοδοχεία, και της εταιρείας δεδομένων αφορολόγητων αγορών Global Blue.Οι τουρίστες περνούν κατά μέσο όρο τέσσερις ημέρες στο νησί στα ανοικτά των ακτών της Νάπολης, με σχεδόν το ένα τρίτο από αυτούς να είναι υπήκοοι των ΗΠΑ.

: Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό