20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Μπλόκο» στους ιστοτόπους CIA και FBI για «διάδοση fake news»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Roskomnadzor, η ρωσική αρχή τηλεπικοινωνιών, μπλόκαρε τους ιστότοπους της CIA και του FBI, κατηγορώντας τις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες για διασπορά ψευδών πληροφοριών.

«Η Roskomnadzor απέκλεισε την πρόσβαση σε έναν αριθμό πηγών που ανήκουν σε κρατικές δομές εχθρικών χωρών επειδή διαδίδουν υλικό που στοχεύει στην αποσταθεροποίηση της κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης στην Ρωσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Roskomnadzor που μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS αναφέρει ότι οι δύο αμερικανικοί ιστότοποι δημοσίευσαν ανακριβές υλικό και πληροφορίες που δυσφημούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Ρωσία έχει καταστήσει ποινικό αδίκημα τη δυσφήμηση των ενόπλων δυνάμεών της, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη, ενώ η σκόπιμη διάδοση «ψευδών πληροφοριών» για τον ρωσικό στρατό επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης έως και 15 έτη.

Από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία ή της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» όπως την αποκαλεί η Μόσχα, η Roskomnadzor έχει αποκλείσει τα περισσότερα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, ορισμένους ξένους ιστότοπους και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των οποίων το Facebook, το Instagram και το Twitter.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό