24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

«Μπλόκο» στα κινητά στα σχολεία: Οι αποβολές που προβλέπονται για τη χρήση τους – oι νέοι κανονισμοί

Ειδήσεις Ελλάδα

Χωρίς το κινητό στο …χέρι θα πηγαίνουν στα σχολεία οι μαθητές, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δεν θα μπορούν να το χρησιμοποιούν ούτε και στα διαλείμματα γιατί οι ποινές θα είναι αυστηρές. Το υπουργείο Παιδείας είναι αποφασισμένο σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, να εφαρμόσει πλέον τον νόμο που ψήφισε με το σύνθημα «το κινητό στην τσάντα».

«Είμαστε έτοιμοι για την έναρξη των σχολείων στις 11 Σεπτεμβρίου, από τις αρχές καλοκαιριού έχουν μοιραστεί τα βιβλία. Φέτος έχουμε αριθμό ρεκόρ, έχουν γίνει 10.000 μόνιμοι διορισμοί και οι αναπληρωτές ήδη γνωρίζουν τις θέσεις τους. Τα κενά θα δημιουργηθούν μόνο από έκτακτες συνθήκες, όπως μια εγκυμοσύνη, από ένα ατύχημα». ανέφερε η κυρία Μακρή μιλώντας στο Action Σαββατοκύριακο νωρίτερα σήμερα.

Ερωτηθείσα για τη χρήση κινητού από μαθητές στα σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι απαγορεύεται διευκρινίζοντας παράλληλα ότι μέχρι τώρα προβλεπόταν στην Εγκύκλιο χωρίς όμως να υπάρχουν συνέπειες.

Δάσκαλοι και καθηγητές χρόνια τώρα ζητούν να σταματήσει η κατάσταση αυτή με τα κινητά και να μπει μια τάξη καθώς όχι μόνο εμποδίζει την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία αλλά όπως υποστηρίζουν το κινητό αποσπά πλήρως τα παιδιά από το μάθημα.

Έτσι η κυρία Μακρή διευκρίνισε ότι σε περίπτωση χρήσης κινητού εντός του σχολείου, προβλέπεται ένα πλέγμα ποινών που ξεκινά από ωριαία αποβολή και μπορεί να φτάσει έως και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, το «ποινολόγιο» για τη χρήση κινητών τηλεφώνων προβλέπει:

Εμφάνιση ή χρήση κινητού τηλεφώνου: αποβολή μίας ημέραςΦωτογράφιση/βιντεοσκόπηση/μαγνητοφώνηση συμμαθητή ή καθηγητή χωρίς συναίνεση: αποβολή 3 ημέρεςΦωτογράφιση/βιντεοσκόπηση/μαγνητοφώνηση συμμαθητή ή καθηγητή με συναίνεση: αποβολή 1-3 ημέρεςΦωτογράφιση/βιντεοσκόπηση προσωπικών δεδομένων τρίτων προσώπων:5νθημερη αποβολή και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα με τα κινητά στα σχολεία δεν απασχολεί μόνο την Ελλάδα. Ήδη πολλές χώρες έχουν προχωρήσει στην απαγόρευση των κινητών στα σχολεία. Το μέτρο έχουν εφαρμόσει καθολικά η Πορτογαλία και η Ισπανία, με παραλλαγές εφαρμόζεται στη Γαλλία και τη Φινλανδία ενώ κοντά στη νομοθέτησή του βρίσκονται η Κύπρος και η Σουηδία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό