35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Μπλίνκεν: Υποστηρίζουμε την εγκαθίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν χαιρέτισε τις ανακοινώσεις για μεταρρυθμίσεις σε συνάντηση που είχε σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου, με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμαντ Μουστάφα στην Ιορδανία, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο υπουργός Μπλίνκεν καλωσόρισε τις ανακοινώσεις για μεταρρυθμίσεις από την Παλαιστινιακή Αρχή και συζήτησε με τον πρωθυπουργό Μουστάφα την ανάγκη για πλήρη και συνεπή εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να επιτευχθούν οι προσδοκίες των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Επανέλαβε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με εγγυήσεις ασφαλείας για το Ισραήλ», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ανθρωπιστική βοήθεια τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων δολαρίων προς τους Παλαιστινίους στη διάσκεψη για την ανθρωπιστική απόκριση στη Γάζα καλώντας και άλλους δωρητές να αυξήσουν επίσης τη βοήθειά τους.

Ο Άντονι Μπλίνκεν, που μιλούσε στη διάσκεψη που διεξάγεται στην Ιορδανία, είπε πως το Ισραήλ έχει κάνει ορισμένα σημαντικά βήματα προκειμένου να ανοίξει περισσότερα περάσματα ώστε να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια στη διανομή βοήθειας στη Γάζα, αλλά μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα. Κάλεσε επίσης το Ισραήλ να κάνει περισσότερα ώστε να μειωθούν οι απώλειες αμάχων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό